Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Επίθεση με πέτρες κατά δυνάμεων των ΜΑΤ

Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Επίθεση με πέτρες κατά δυνάμεων των ΜΑΤ
Φρούριο θυμίζει σήμερα το κέντρο της Αθήνας, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια με αφορμή τον εορτασμό της 44ης επετείου από την εξέργεση του Πολυτεχνείου. Σε εξέλιξη είναι η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι πρώτες πέτρες... εκτοξεύτηκαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Κλειστή η οδός Πατησίων.
Στην οδό Ζαΐμη προκλήθηκε η πρώτη ένταση, ευτυχώς μικρής έκτασης. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών των ΜΑΤ.
Τουλάχιστον 4.500 αστυνομικοί βρίσκονται διασκορπισμένοι στο κέντρο της πόλης
προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης, ενώ πηγές με τις οποίες επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες τοNewpost, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου την Παρασκευή.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση και στην ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης τυχόν επεισοδίων σήμερα έχει ενεργοποιηθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 
Μόλις η πορεία ξεκινήσει από την Πατησίων με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία, αστυνομικοί των ΜΑΤ θα αποκλείσουν τις εισόδους στο Πολυτεχνείο, ενώ θα επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση έναρξης επεισοδίων, προκειμένου να μην λαμβάνουν διαστάσεις.
Τα επεισόδια ωστόσο δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με τους αναρχικούς να εισβάλουν στο χώρο του Πολυτεχνείου θέτοντας υπό κατάληψη το κτιριακό συγκρότημα και προκαλώντας την αντίδραση των φοιτητών τους οποίους και δεν άφησαν να μπουν στους χώρους του ιδρύματος.

​Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής», ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, κατόπιν υπόδειξης της αστυνομίας.
 
Ο σταθμός του Μεγάρου θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό θα κλείσουν από τις 17:00.

Από τις ώρες που θα κλείσουν οι σταθμοί οι συρμοί θα περνούν χωρίς στάση.

Αυστηρό μήνυμα από Παυλόπουλο

Αυστηρό μήνυμα προς τους καταληψίες του Πολυτεχνείου απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος φρόντισε να επισημάνει όσον αφορά τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης ότι «το νόημα της ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των μελών του κοινωνικού συνόλου».
Ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε στη δήλωσή του στον διαχρονικό χαρακτήρα που έχουν τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τόνισε συγκεκριμένα ότι: «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επέτειος μνήμης των αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως –κυρίως δε κατά τη σημερινή συγκυρία– πηγή άντλησης διδαγμάτων και για τη θεμελιώδη αξία της ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου