Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση υιοθέτησε την πολιτική του ’12

Από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε παρέμβαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ολομέλεια τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει απόλυτα την πολιτική του 2012. «Η αξιοποίηση των ομολόγων του PSI από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί «πανηγυρική επιβεβαίωση» των χειρισμών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχει κινήσει και ολοκληρώνεται με επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012 όταν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέμβαση στο χρέος με το «κούρεμα» και η περαιτέρω μείωσή του με τις εξαιρετικές συνθήκες δανεισμού και χαμηλών επιτοκίων που απορρέουν από τις αποφάσεις του 2012» και πρόσθεσε «Χαίρομαι που η κυβέρνηση συνεχίζει εκείνη
την πολιτική και αξιοποιεί τα ομόλογα ως PSI ομόλογα.  Γιατί έτσι έχουμε μια πανηγυρική πράξη απόλυτης υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής 2012. Αν είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν είχαμε την ρήξη θα είχαμε βγει προ πολλού στην μεταμνημονιακή εποχή με την πιστοληπτική γραμμή που είχε ήδη συμφωνηθεί».
Επίσης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ζήτησε να εγκαταλείψει το επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγημα των υπερπλεονασμάτων καθώς με τον τρόπο αυτό θυσιάζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Ζητώ να εγκαταλειφθεί η μονοκομματική και στείρα προσέγγιση σε σχέση με την δήθεν καθαρή έξοδο στις αγορές και να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μια εθνική στρατηγική που λέμε από το 2010» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου