Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αντιδράσεις για τον τρόπο που οι υποψήφιοι της Kεντροαριστεράς κάνουν προεκλογικό αγώνα

Θέλοντας προφανώς ορισμένοι από τους υποψήφιους για την κεντροαριστερά να ξεχωρίσουν επικοινωνιακά, ρίχνουν στην προεκλογική μάχη, χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις, επικοινωνιακές ρουκέτες πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσουν το ενδιαφέρουν του κόσμου επιχειρώντας να εμφανιστούν είτε ως εγγυητές είτε ως το «καινούργιο» που κατά τη γνώμη τους χρειάζεται η χώρα και η προοδευτική παράταξη.
Οι τελευταίες αντιπαραθέσεις λίγο πριν το πρώτο debate (30/10) μεταξύ του υποψηφίου της κεντροαριστεράς Γ. Καμίνη και του υποψηφίου από το Ποτάμι Σταύρου Θεοδωράκη και τις κουβέντες που αντάλλαξαν για τα περί life style, προκάλεσε τη σύγκρουση των δύο υποψηφίων με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δηλώσεις.
Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο, όταν στη κόντρα των δύο αυτών υποψηφίων
προστέθηκε μια νέα, η οποία πυροδοτήθηκε από το προεκλογικό σποτάκι που έδωσε στην δημοσιότητα ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο υποψήφιος για το νέο φορέα προκάλεσε την αντίδραση του έτερου υποψηφίου Γιάννη Μανιάτη όταν στο επίμαχο βίντεο εμφανίζονται οι κύριοι, Καμίνης , θεοδωράκης και η κα. Φώφη Γεννηματά με μονταρισμένες ατάκες τους και συνεντεύξεις τους για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών και τη στάση του νέου φορέα. Το προεκλογικό μήνυμα του κ. Ραγκούση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μανιάτη, που χαρακτήρισε το σχετικό σποτάκι απαράδεκτο και διχαστικό:
«Απαράδεκτο το σποτ Ραγκούση», αναφέρει. «Δεν είναι της αισθητικής μου και δεν πρέπει να υιοθετούμε διχαστικές τακτικές. Ειδικά αν προέρχεται από κάποιον που απουσίαζε επί μια πενταετία, όταν όλοι οι υπόλοιποι δίναμε τη μάχη να σταθεί όρθια η παράταξη απέναντι στα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας και τις ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνω ενότητα και νηφαλιότητα» σημείωσε ο κ. Μανιάτης.
Στην αρχή της προεκλογικής διαδικασίας, κανείς από τους υποψήφιους δεν πίστευε ότι θα μπορούσε η αναμέτρηση να λάβει ακραία χαρακτηριστικά. Το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί μέσα από αυτές τις επιθέσεις δεν είναι ότι καλύτερο και υπάρχει κίνδυνος αν δεν προσέξουν όλοι οι υποψήφιοι να εκτραπεί με συνέπεια να αποδομηθεί η προσπάθεια στα μάτια των ψηφοφόρων και να γυρίσουν την πλάτη τους στις κάλπες. « Αν ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων της κεντροαριστεράς βγει εκτός ορίων αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων υποψηφίων, τότε θα γίνει μεγάλη ζημιά στο προφίλ συνολικά του χώρου και μοιάζει η ενότητα που επικαλούνται όλοι να είναι επίπλαστη καθώς θα δίνεται η εντύπωση πως για το μόνο που ενδιαφέρει είναι ποιος θα εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα», σχολιάζουν άλλα στελέχη.
Υπέρ της πραγματικής ενότητας τάχθηκε ο υποψήφιος της ΕΔΕΜ κ. Απ. Πόντας ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μπαίνουμε πλέον στην τελευταία στροφή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του Νέου Φορέα. Πραγματικά είναι απορίας άξιο αν όσα παρατηρούμε, από κάποιους συνυποψήφιους μου, να λαμβάνουν χώρα δημόσια, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής τους ή του πανικού στον οποίο έχουν περιέλθει... Είτε βγάζουν λίστες με θέσεις γιατί πρέπει, λέει, η συζήτηση να μεταφερθεί, δήθεν, στο γήπεδο της πολιτικής είτε βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου για τα μάτια της δημοσιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη μάχη των πολιτικών επιθέσεων με την ανάδειξη των θεμάτων που χρίζουν απαντήσεων μπαίνουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι όπως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης. Από την Χαλκίδα ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους άλλους υποψηφίους κυρίως όμως απευθυνόμενος στην ηγεσία της ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό της αφήγημα, παίρνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο κ. Ραγκούσης με το προεκλογικό σποτάκι διότι ο ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ αναφέρεται στο ίδιο θέμα που προκάλεσε την αντιπαράθεση: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ που θεωρούν ότι έχουν καταλάβει το χώρο της προοδευτικής παράταξης. Ο λόγος μας πρέπει να είναι βαθιά προγραμματικός διότι η Ελλάδα από δω και πέρα θα έχει κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αιχμές εναντίον της ηγεσίας του κόμματός του άφησε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης: «Ο κόσμος της παράταξης δεν πιστεύει πλέον στα ημίμετρα, δεν θέλει βήματα σημειωτόν. Έχει βαρεθεί τις γνωστές φιγούρες, που δοκιμάστηκαν. Ψάχνει την Ανατροπή της Στασιμότητας. Ξέρει ότι η μεγάλη και νέα Προοδευτική Παράταξη θέλει νέα ηγεσία», κατέληξε ο υποψήφιος του νέου φορέα. Παρακολουθώντας όλα αυτά που συμβαίνουν λιγότερο από ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες, επιτελείς της Φώφης Γεννηματά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, συστήνουν προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία και νηφαλιότητα, επαναλαμβάνοντας μονότονα σχεδόν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν κανέναν σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης που μόνο όφελος για την παράταξη δεν έχει.
Β. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου