Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ωστόσο, ο Δήμαρχος είχε άλλη άποψη.

Η γνωστή, πια, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Νάξο, την Πάρο, την Άνδρο και την Τήνο , τροποποιήθηκε και τέθηκε, στη νέα της μορφή, σε διαβούλευση. 
Την Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου μας, συνεδρίασε για να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης αυτής. Όπως και την προηγούμενη φορά, η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική.
Αποτελεί πολιτική επιλογή μας , σε ένα τέτοιο ζήτημα να μην καταγραφεί από μέρους μας αρνητική κριτική για τη μέχρι σήμερα κωλυσιεργία και παθητική στάση της Δημοτικής Πλειοψηφίας για το ζήτημα, καθώς θεωρούμε ότι μία συντεταγμένη άποψη, σε πολιτικό επίπεδο, από όλες τις παρατάξεις και χωρίς επιφυλάξεις, θα είναι πιο «ηχηρή».
Ωστόσο, ο Δήμαρχος είχε άλλη άποψη. 


Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση μας επί του θέματος και δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με σιγουριά την έκβαση της ένδικης διαδικασίας, προτείναμε να οργανώσουμε (από κοινού ως δημοτικό συμβούλιο) κινητοποιήσεις από τώρα, αφού την πιο δυναμική απάντηση στο αν η Νάξος θέλει ή όχι αυτές τις «επενδύσεις» θα την δώσει η μαζική συμμετοχή της κοινωνίας. Και ενώ αυτό είχε προηγηθεί, ο Δήμαρχος επέλεξε να πυροδοτήσει την ομόνοια για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας «Θα με ενδιέφερε να έβλεπα τι αντιδράσεις θα υπήρχαν εάν ερχόντουσαν αυτά τα "θηρία" στο νησί... Και το λέω αυτό, γιατί η αντίδραση, είναι ανάλογη με την παράταξη... Θα κινητοποιηθούμε; Θα μπούμε μπροστά; Θα προστατέψουμε την κοινωνία μας;»
Στο τέλος της συνεδρίασης ζητήσαμε και πάλι από το Δήμαρχο να κάνει δεκτή την πρότασή μας, ώστε να οργανώσουμε κινητοποιήσεις και παραστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο. Ξεκινώντας από ΤΩΡΑ. Την απάντηση έδωσε ο μόνιμος σωματοφύλακάς του, Πρόεδρος του Δ.Σ., λέγοντας ότι «δεν είναι του παρόντος». Να προσθέσω στα λόγια του Προέδρου, ότι δεν είναι ούτε του μέλλοντος για τον Δήμαρχο.
Άλλη μια απόδειξη ότι το πολιτικό DNA του Δημάρχου έχει πολλά μόρια κουτοπονηριάς. Εκτός και αν δεν κατανόησε την τόσο απλή πρόταση μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου