Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Οι απάτες και οι αυταπάτες του Αλέξη

«Η κοινωνία συμφωνεί μαζί μου». Τάδε έφη Αλέξης. Στα Γιάννενα. Στη διάρκεια μιας ιδιότυπης προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μετά. Μοιράζει ο Αλέξης δώρα. Στους έχοντες και κατέχοντες και μη. Στους πλούσιους επιχειρηματίες και στους φτωχούς προλετάριους. Στους αστούς και στους αγρότες. Στη νέα γενιά και στους απόμαχους της ζωής.
Στους επιχειρηματίες χάρισε όλους τους ορίζοντες. Ορίζοντες, που κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστες μέρες. Επενδύστε στην Ελλάδα. Αλλά να εκσυγχρονίσουμε και τα F-16. Στους νέους για να γυρίσουν πίσω. Και αυτός που τους επισκέπτεται πρώτος και τους υποδέχεται ανάμεσα στους πρώτους, δεν είναι ο επενδυτής. Είναι ο εφοριακός. Υποστηρίζει νέα σχήματα στην αγροτική παραγωγή. Αλλά κατακρεούργησε στη φορολογία τις ομάδες παραγωγών. Μια μορφή
οργάνωσης που δούλευε, με εξαιρετική απόδοση, σε αγροτικές περιοχές, όπως εκείνες της Κρήτης.
Υπόσχεται έργα υποδομής σε όλη την Ελλάδα. Και ψάχνουμε να βρούμε έστω και ένα. Μην μπερδεύεστε. Η Ιόνια Οδός δεν είναι δημιούργημά του. Οργανώθηκε και μελετήθηκε από τους προηγούμενους. Και τα λεφτά δεν προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά ευρωπαϊκά λεφτά. Που, τόσο, τα καταπολέμησε.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Και το ξέρει πολύ καλά ο Αλέξης πως η κοινωνία και ο λαός είναι απέναντί του. Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες τον πιστεύει πια. Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες εμπιστεύεται την πολιτική του.
Κόβει τις συντάξεις και μετά δίνει «φιλοδωρήματα» στους συνταξιούχους. Καμαρώνει για την πολιτική του στην Παιδεία και επιβάλλει την ποιότητα των εκπαιδευτικών μονάδων προς τα κάτω. Καταπολεμά, δήθεν, τη διαφθορά στην Υγεία και περιορίζει τις δαπάνες γι’ αυτήν μέχρι ασφυξίας. Μιλάει για υπερήφανη εξωτερική πολιτική και με όλες τις κωλοτούμπες, που κάνει σε όλα τα ζητήματα, κατάφερε να καταστήσει τον όρο «κωλοτούμπα» διεθνή! Τον χρησιμοποιούν όλα τα έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιπαικτικά, για να περιγράψουν τις ανακολουθίες άλλων πολιτικών προσώπων.
Το ότι θέλει να επιβάλει όρους προεκλογικής εκστρατείας και με ό,τι χειρότερο ενθυμούμαστε από το παρελθόν, είναι περίπου βέβαιο. Όπως είναι βέβαιο ότι δε θα τηρήσει, στην ουσία τους, όλα όσα υπόσχεται. Το ερώτημα, πάλι, είναι απλό: Είναι οι γνωστές απάτες του Αλέξη ή οι «αυταπάτες», όπως τις εξομολογείται ο ίδιος αργότερα;
Νομίζω ότι η πιο πιθανή απάντηση είναι η ακόλουθη: Και απάτες πραγματοποιεί και αυταπάτες καλλιεργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου