Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΕΛ» Τι λέει και τι ζητάει ο Τσίπρας από την Κεντροαριστερά, τη ΝΔ, τα στελέχη του και τον Πάνο Καμμένο

Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», εκτός των άλλων, ο πρωθυπουργός φροντίζει να δώσει απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, καλύπτοντας γι' ακόμη μία φορά τον Πάνο Καμμένο: «Μόνο μιας χρήσεως δεν είναι», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ωστόσο, σημειώνει πάντως πως «η συνεργασία βασίζεται σε συγκεκριμένες συγκλίσεις πάνω σε συγκεκριμένους στόχους», προκειμένου να καταδείξει τις ιδεολογικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που υπάρχουν σε μέρος του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή τη συνεργασία.
Παράλληλα, επαναλαμβάνει τα ανοίγματά του προς την Κεντροαριστερά, εν όψει της συγκρότησης του νέου, ενιαίου φορέα, καλώντας εμμέσως τους υποψηφίους αρχηγούς να πάρουν θέση στο δίλημμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, επιλέγοντας ασφαλώς
το πρώτο. Ο κ. Τσίπρας καλεί συγκεκριμένα σε συστράτευση τους πολίτες που, όπως λέει, «που αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη». Επίσης, ανοίγει τα χαρτιά του λέγοντας πως «θα επιμείνουμε σε μια πολιτική που ενώνει όλους τους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς ανθρώπους και αρνείται την αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού».
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στάση του και την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας, με ψήγματα αυτοκριτικής, σημειώνει πως «το 2017 δεν είναι 2015» και απαντά και σε όσους τον κατηγορούν για ξαφνικό φλερτ με τις ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του και τις αβροφροσύνες με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια», αναφέρει και συμπληρώνει με νόημα για τους επικριτές του: «Αδυνατούν να χωνέψουν το γεγονός ότι μπορούμε ως χώρα να πραγματοποιούμε ανοίγματα χωρίς να ταυτιζόμαστε ή να παραδινόμαστε».
Ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας επίσης τη φράση «η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές», απαντάει έτσι στην σε ερώτηση για τυχόν επικείμενο ανασχηματισμό, στέλνοντας σαφές μήνυμα στα στελέχη του για εντατικοποίηση του κυβερνητικού έργου, ούτως ώστε να επιτευχθεί ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων που παραμένουν ανοιχτά έως το τέλος Νοεμβρίου, όπως ορίζει το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου