Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Με «βόμβες» κατά ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση του Χρυσόγονου ψηφίζει για αποχώρηση και αυτονομία!

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχροναΟι πληροφορίες υπήρχαν από χθες και πλέον επιβεβαιώθηκαν, αφού η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας επιφανές μέλος είναι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος ανακοίνωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου την διεξαγωγή ψηφοφορίας για «αποχώρηση (ή μη) από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετασχηματισμό μας σε αυτόνομη πολιτική κίνηση».
Η απόσχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζεται από το κείμενο της Σοσιαλιστικής Τάσης, αφού εξαπολύονται καρφιά κατά του κυβερνώντος κόμματος, ενώ παράλληλα προαναγγέλλεται η δημιουργία αυτόνομου κόμματος!
"Πολίτες από τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά και θέλησαν να εγγραφούν ως μέλη συμβάλλοντας στην υλοποίηση  της πολιτικής θέσης που μιλούσε «για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία»,
αντιμετωπίζονταν, αλλά και αντιμετωπίζονται, με σταθερή καχυποψία και συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη άρνηση από τις κομματικές οργανώσεις, που λειτουργούν ως σήμερα με λογικές κλειστής λέσχης", αναφέρουν μεταξύ άλλων από τη Σοσιαλιστική Τάση και συνεχίζουν: " Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλλαμε το 2013".
"Οι αρχές και οι στόχοι πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η δημιουργία της Σοσιαλιστικής Τάσης του  ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συμβάλλει ενωτικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα στον αγώνα που κάνει ο λαός μας για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιούργησε το παλιό πολιτικό σύστημα, πρέπει να επαναξιολογηθούν", επισημαίνουν και ενημερώνουν ότι "για τον λόγο αυτό προτείνουμε στα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης να λάβουμε με άμεση και καθολική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 2 έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, την απόφαση για αποχώρηση (ή μη) από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετασχηματισμό μας σε αυτόνομη πολιτική κίνηση".
Εξάλλου, σχετικά ερωτηθείς ο κ. Χρυσόγονος απάντησε πως σε περίπτωση που το δημοψήφισμα βγάλει παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κανονικά ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά θα κρατήσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν και ο ίδιος δεν έκανε λόγο για «ανεξαρτητοποίηση» με την έννοια ότι θα εκπροσωπεί το νέο κόμμα... Επιπροσθέτως έσπευσε να επισημάνει πως ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής που συμμετέχει στην Σοσιαλιστική Τάση δεν θα ακολουθήσει και θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου