Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ναρκωτικά και τζόγος στην πολιτική

Εκπλήξεις χθες το βράδυ δεν υπήρξαν. Όλη η ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αγκαλιά, πολύ αγκαλιά, καταψήφισαν την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα γνωστά καμώματα του Πάνου Καμμένου. 151 (από τους 153, δύο λείπανε) είπαν ένα τρανταχτό ΟΧΙ. Η μικρή έκπληξη ήταν η στάση των «Κεντρώων» του Λεβέντη. Έφυγαν απ’ την ψηφοφορία. Μ’ ένα σκεπτικό που δεν είναι πολιτικά κατανοητό. Λέτε να σκέφτονται να λειτουργήσουν σαν «μαξιλαράκι ασφάλειας» στην περίπτωση που η ανώμαλη συζυγία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαρραγεί κάποια στιγμή απότομα; Για ένα σωρό λόγους.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απογοητευτικός. Υποστήριξε μία πολιτική σχέση, που από τη μια ήταν γι’ αυτόν πολύτιμη, από την άλλη ήταν από την αρχή ανήθικη. Έτσι θα πηγαίνει, ο Αλέξης, από εδώ και στο εξής. Θα υποστηρίζει οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, αρκεί αυτό να του επιτρέπει να κάθεται ακόμα λίγο στην καρέκλα του Πρωθυπουργού. 


Έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας. Γιατί η ιστορία αυτή θα κρατήσει πολύ. Ακόμα και αν κάποιοι συνειδητά έχουν παραβιάσει, μέχρι σήμερα, το καθήκον τους. Όλα τα ανοσιουργήματα αφήνουν ίχνη. Και το πολίτευμά μας και το νομικό μας σύστημα επιτρέπουν την επάνοδο στον τόπο του εγκλήματος.
Όμως, δεν είναι μόνο ο Πολλάκης με τις γνωστές χυδαιότητές του. Δεν είναι μόνο ο Παπάς με τα σχέδια ευνουχισμού των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν είναι μόνο ο Γαβρόγλου, που οραματίζεται την παλινόρθωση ξεχασμένων ιδεολογιών. Δεν είναι μόνο ο Κουρουπλής, που κάθε μέρα ξεφουρνίζει και ένα ψέμα. Και επιδεικνύει τη μία μετά την άλλη ανικανότητά του να ασκήσει υψηλά καθήκοντα. Δεν είναι μόνο ο Πάνος Καμμένος, που επικαλείται, ψευδώς και υποκριτικά, το ενδιαφέρον του για τη νεολαία και πως να την προστατέψει από τα ναρκωτικά.
Είναι ο άλλος «Καμένος». Το ίδιο μεν πρόσωπο, πλην, όμως, με διαφορετικές ιδιότητες. Ο Καμμένος που ξενυχτά κοπιαστικά χαρτοπαίζοντας στα καζίνο του Λονδίνου για να μπορέσει ν’ αγοράσει μια κούκλα στην κόρη του. Ισχυρίζεται ότι ξόδεψε δικά του λεφτά. Δεν αποκλείεται να έχει. Αλλά αυτό είναι το ζήτημα και το πώς τα βρήκε; Όχι, βέβαια.
Από τί να προστατεύσουμε την ελληνική νεολαία; Από τα ναρκωτικά ή και από τα «χαρτιά» και τις ρουλέτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου