Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ανάσα ζωής για ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ fm...

Σήμα για επανεκκίνηση του Mega...

Mε την απόφαση της Δικαιοσύνης να εγκρίνει την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη παίρνει τέλος το...
δράμα του ιστορικότερου εκδοτικού συγκροτήματος, που ξεκίνησε με την ουσιαστική χρεοκοπία του Σταύρου Ψυχάρη, διαδόχου του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη.

Έτσι, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ fm, καθώς και των ιστοσελίδων in.gr, tovima.gr και tanea.gr.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του Mega, με δεδομένο ότι στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνά το 22,1% των μετοχών του (το οποίο ανήκει στον ΔΟΛ).

Σήμερα, πλέον, το κανάλι έχει τρεις + έναν μετόχους. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη με ποσοστό 35%, τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 22,1%, τον Ιβάν Σαββίδη με 19,63% και την εταιρεία Πήγασος ΑΕ με 13,1%  -εταιρεία, η οποία ανήκε στον Φώτη Μπόμπολα και έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών, μετά τη χρεοκοπία του.



Οι τρεις μέτοχοι πρέπει να αποφασίσουν για τη νέα φυσιογνωμία του σταθμού (ψυχαγωγική και ενημερωτική), να συγκροτήσουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να ορίσουν νέο μάνατζερ και να συμφωνήσουν με τις πιστώτριες τράπεζες το ύψος της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου -το πόσα εκατομύρια ευρώ «ζεστό χρήμα» θα βάλουν στο ταμείο, δηλαδή.

Βεβαίως, υπάρχει η εκκρεμότητα του 13,1% που κατέχει η Πήγασος ΑΕ. Το ποσοστό αυτό θα μηδενιστεί αν οι άλλοι τρεις μέτοχοι προχωρήσουν σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και, συνεπώς, οι τράπεζες θα χάσουν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να θελήσουν να εκπλειστηριάσουν το ποσοστό αυτό πριν επιτρέψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο Mega –αν και ξέρουν ότι υπάρχει το εμπόδιο της συμμετοχής της Πήγασος στο Χρηματιστήριο, το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί.

Μεθαύριο Πέμπτη βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι τίτλοι των εφημερίδων ΈΘΝΟΣ (με τιμή εκκίνησης 2,35 εκατομ ευρώ) και Ημερησία (με 476,000 ευρώ), καθώς και  η εταιρεία παραγωγών ΆΝΩΣΗ, όπως και το ποσοστό του Φώτη Μπόμπολα στην ΙΡΙΣ εκτυπωτική και στο πρακτορείο διανομής Ευρώπη.

ΥΓ Αν το τι θα γίνει και πότε με το 13,1% του Mega, που κατέχει ο Πήγασος, αποτελεί τη μία εκκρεμότητα, η τελική μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Μega, συνιστά τη δεύτερη.

Θα παραμείνει μέχρι τέλους ο Ιβάν Σαββίδης στον σταθμό ή θα επιδιώξει την απόκτηση δικής του τηλεοπτικής άδειας, στον διαγωνισμό που ίσως «τρέξει» το ΕΣΡ μέσα στο Φθινόπωρο;

Θα προχωρήσει η σχεδιαζόμενη πολύπλευρη συνεργασία του Star με τον Σκάι; Θα συμπράξει και το Mega σε αυτή;

Υπάρχει ενδεχόμενο ανταλλαγής μετοχών μεταξύ των τριών καναλιών; Είναι πιθανό να αποκτήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη το 49% του Σκάι (όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα), παραχωρώντας το 49% του Star στον Γιάννη Αλαφούζο και δίνοντας του επιλέον 10 εκατομ ευρώ, καθώς και το 50% των μετοχών που κατέχει στο Μega; Και θα συμφωνήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε κάτι τέτοιο;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ακόμη...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου