Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Οι ομολογίες του Αλέξη

Περίεργος άνθρωπος ο Πρωθυπουργός μας. Ξεκίνησε με την επικίνδυνη ομολογία ότι έτρεφε αυταπάτες. Και γι’ αυτό έκανε, ό,τι έκανε.
Αυταπάτες για την οικονομία. Γιατί αλλιώς, πώς να δικαιολογήσει το μεγαλύτερο προεκλογικό ψεύδος στα χρόνια της μεταπολίτευσης, το διαβόητο πρόγραμμα παροχών τον Σεπτέμβριο του 2014 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης; Τότε, που θα μας μοίραζε 12 δις σε παροχές και, τελικά, μας επέβαλε οδυνηρά μέτρα 15 δις ευρώ και μας φόρτωσε και ζημιές πάνω από 100 δις ευρώ.
Αυταπάτες για τις αγορές. Γιατί, από εκεί που «θα παίζαμε λύρα και θα χόρευαν οι αγορές πεντοζάλη», έφτασε στο σημείο, να ζητά πιστοποιητικά από τις αγορές ότι, δήθεν, μας εμπιστεύονται και να τα αγοράζουμε πανάκριβα.

Αυταπάτες για τους διεθνείς συσχετισμούς έναντι της χώρας μας. Κάποτε, κραύγαζε μπροστά σε αφελώς ενθουσιώδες κοινό «go back Merkel» γιατί «εμείς, θα αλλάξουμε και την Ελλάδα και θα αλλάξουμε και την Ευρώπη». Σήμερα, υμνεί τη Μέρκελ και κάνει όλα τα «χατίρια», που μας ζητάει, άλλοτε δίκαια και άλλοτε αυθαίρετα και άδικα, η Ευρώπη των δανειστών.
Αυταπάτες για την έννοια και το περιεχόμενο του Κράτους Δικαίου και πιο γενικά του Συντάγματος. Κάποτε, προσπάθησε να πείσει τους ξεχωριστά αφελής ότι αυτός και η παρέα του «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα». Το Κράτος Δικαίου και της νομιμότητας, το «τσουβάλιασε» κάπου ανάμεσα στον Ρουβικώνα και τους αντεξουσιαστές. Και στις χυδαίες επιθέσεις και τους ποικίλους εκβιασμούς κατά των Θεσμών.
Αυταπάτες για την αποστολή και το περιεχόμενο του κοινωνικού κράτους. Υποσχέθηκε μισθούς. Κατώτατα όρια μισθών. Βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης. Ανόρθωση της παιδείας. Και κατάφερε, μέσα σε λίγους μήνες, να κουρεύει και άλλο τους μισθούς, να κατεβάζει τα κατώτατα όρια μισθών ακόμα πιο χαμηλά, να προσφέρει, ακόμα και την πρώτη κατοικία, λεία στους διεθνείς κερδοσκόπους και να διαλύει τα νοσοκομεία. Και, φυσικά και από ιστορικά ξεπερασμένες ιδεοληψίες, να σπρώχνει τα πανεπιστήμια στο πιάτο λαίμαργων μειοψηφιών.
Και πιο πρόσφατα…
Ομολόγησε ότι έκανε σοβαρά λάθη στην επιλογή βασικών προσώπων της κυβέρνησής του. Το υπονοούμενό του έχει ταυτότητα.
Αμφισβητούμε ότι είχε αυταπάτες. Αμφισβητούμε ότι ο τυχοδιωκτισμός, που επέδειξε στην πρώτη περίοδο και στον οποίο επιμένει ακόμα και σήμερα, οφείλεται στην κακή επιλογή συνεργατών.
Αμφισβητούμε και την ειλικρίνειά του. Αν έχουν συμβεί όλα αυτά, όπως τα περιγράφει, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου