Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Απολογητικός και φοβισμένος ο συνομιλητής του Γιαννουσάκη

Βατερλό για τον Καμμένο αποτέλεσε η ολιγόλεπτη απάντηση του στην Βουλή για το μείζον θέμα της συνομιλίας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.
Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σφυροκόπησε τον απολογητικό και φοβισμένο Καμμένο με σειρά καίριων ερωτημάτων στα οποία δεν απάντησε ποτέ ο υπουργός Αμύνης.
Η σημερινή μονομαχία στην Βουλή συνιστά αδιαμφισβήτητα πολιτικό διασυρμό του Καμμένου, και είναι πιθανό πως και με αφορμή την αντιθεσμική εμπλοκή του Προέδρου των ΑΝΕΛ στην υπόθεση των ερευνών για το ΝΟΟR1, να εκδηλωθούν σοβαρές εξελίξεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης.
Άδωνις: Ο Καμμένος προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει τον Τσίπρα στην εξουσία

«Δεν συζητάμε για το αν ο Καμμένος ήθελε να βρει την αλήθεια, αλλά για το αν προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει στην εξουσία τον Τσίπρα», δήλωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι σήμερα «δεν μιλάμε για το Noor1», καλώντας τον να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή. «Πάμε να μιλήσουμε για αυτά που ξέρουμε, ότι δηλαδή μίλησε με τον ισοβίτη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
«Υπενθυμίζω δηλώσεις σας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε πληρωμένο εκτελεστή χαρακτήρων. Έγινε κήρυκας κάθαρσης τώρα. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι πράγματι μίλησε, αλλά για να του ζητήσει να πει την αλήθεια», πρόσθεσε.
«Από τους λογαριασμούς Προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε 21 λεπτά σε 12 διαφορετικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είχατε να πείτε; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή τον δικό σας λογαριασμό για να δούμε αν μιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Τι είπατε με τον Γιαννουσάκη, με ποια αρμοδιότητα τον καλέσατε; Γνωρίζετε τον Χριστοφορίδη; Και πόσο τυχαίο που όλα αυτά συμβαίνουν όταν υπερασπίζεστε τον Ιβάν Σαββίδη και όταν ο Β. Μαρινάκης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη; Και τη στιγμή που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ έχει από τον Ιανουάριο τις συνομιλίες, τυχαία τις δημοσιεύει 24 ώρες πριν τον διαγωνισμό του ΔΟΛ;».
Άδωνις: Γνώριζε ο Τσίπρας και, αν ναι, γιατί είδε τον Μαρινάκη;
Στη δευτερολογία του ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό εάν ήταν ενήμερος ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση, τονίζοντας ότι στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε.
«Μένω έκπληκτος με όσα είπατε. Σας είπα ότι εδώ δεν θα δικάσουμε το Noor1, να πάτε στον ανακριτή να καταθέσετε στοιχεία. Εσείς εδώ όμως κάνατε την δίκη του Μαρινάκη. Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; Ο ένας από αυτούς δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις 4 άδειες σε έναν ελεγχόμενο για λαθρεμπορία και εμπόριο ναρκωτικών;
Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα. Φαίνεστε πολύ στριμωγμένος. Στο τέλος εύχομαι να μην έχει η υπόθεση την κατάληξη που νομίζω. Αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον Χριστοφορίδη που φαίνεται ότι εκβιάζει τον Γιαννουσάκη και του λέει επί λέξει «τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις έναν εχθρό;». Θα φανεί ότι έχετε μιλήσει, όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές καταγραφές;
Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;
Απαντήστε σε αυτά που ρωτάμε και μην μας λέτε ιστορίες για αγρίους», τόνισε.
Τι είπε ο Πάνος Καμμένος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως «η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση προς την Ελλάδα και όχι προς την κυβέρνηση. Η ΝΔ ψάχνει τεχνάσματα για να στρέψει αλλού την προσοχή» «Έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία, ο οποίος δεν αγόρασε ένα ΜΜΕ απλώς, αλλά έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, όπως τη φερόμενη συμμετοχή του στο Noor 1» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Επίσης φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου και υπάρχει εμπλοκή του για κακουργηματική δίωξη όπου δυο φορές οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή. Αυτόν τον κύριο υπερασπίζεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Εκανε λόγο για «ξεκάθαρη υποστήριξη ενός υπόπτου για συμμετοχή σε τέσσερις υποθέσεις. Και ποιοι είναι αυτοί που πρώτοι αποκάλυψαν αυτές τις υποθέσεις; Εκπομπές του ΣΚΑΪ, που ανέφεραν την φερόμενη εμπλοκή του κ. Μαρινάκη με λεπτομέρειες στην υπόθεση του Noor 1 και των στημένων του ποδοσφαίρου». «Όταν ένας κρατούμενος κάνει τέτοιες αποκαλύψεις το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.
Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο κοινωνικό αλλά και πολιτικό θέμα. Και όταν ο κ. Γιαννουσάκης εκφράζει φόβους για τη ζωή του, είσαι υποχρεωμένος να παράσχεις ως πολιτεία προστασία για να καταθέσει» είπε ο υπουργός ο οποίος περιέγραψε τι τον ώθησε να έρθει σε επαφή με τον κ. Γιαννουσάκη και πρόσθεσε:
«Πριν προχωρήσω στην επικοινωνία μου με τον κ. Κοντονή, μίλησα με δικαστή που μου διαβεβαίωσε πως μπορώ να έρθω σε επαφή με καταδικασθέντα, και εάν απειλείται η ζωή μου έχω υποχρέωση μάλιστα να το κάνω. Ο κ. Γιαννουσάκης με πήρε τέσσερις και πέντε φορές, γιατί όπως μου είπε αργούσε η εισαγγελέας να πάει για να καταθέσει, γιατί έξω από το σπίτι του υπήρχαν ύποπτοι.
Γιατί φαγώθηκαν τόσα άτομα που εμπλεκόταν στην υπόθεση του Noor 1». «Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.
Κοντονής: Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Έχουμε έναν κρατούμενο ο οποίος στην αρχή δίνει στοιχεία και μετά λέει πως «κάποιοι με πιέζουν».
Η δικαιοσύνη διερευνά τα πάντα και θα καταλήξει στην αλήθεια. Μεταξύ όλων των πραγμάτων ο συγκεκριμένος ανέφερε ήταν και μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ που ήρθε στο αεροδρόμιο και πράγματι διαπιστώθηκε πως έλεγε αλήθεια. Μην προτρέχετε, ενόψει των ερευνών που θα κάνει η δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια». «Πότε ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα περί δήθεν σκευωρίας σε βάρος επιχειρηματία; Μερικές ημέρες μετά τον έλεγχο στα γραφεία του από την Οικονομική Αστυνομία. Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε. Οι μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες, δεν θα ελέγχονται;
Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της Βουλής» είπε στη συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου