Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δεν ντρέπονται;

Έλειπα στο εξωτερικό για δύο μέρες. Προχθές, κάποιος φίλος με ενημέρωσε για δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ήταν βαθύτατα προσβλητική, σε βάρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ουσιαστικά, σε βάρος των Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. Θέλησα να το σχολιάσω αμέσως με κείμενό μου στη «Νέα Κρήτη». Προσπάθησα να τη βρω αυτούσια. Δεν τα κατάφερα. Και έτσι μετάθεσα τα σχόλιά μου για σήμερα. 
Τη βρήκα, λοιπόν, τη δήλωση. Και την απομαγνητοφώνησα λέξη προς λέξη. Δεν πρόκειται για απόσπασμα σε μια ραδιοφωνική ή τηλεοπτική του εμφάνιση. Πρόκειται για δήλωσή του, ως κυβερνητικού εκπροσώπου. Άρα εκφράζει και δεσμεύει απευθείας τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Λοιπόν, Τζανακόπουλος:
«Πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν καλείται να σταθμίσει τον περιορισμό πιθανών ατομικών δικαιωμάτων με την εξυπηρέτηση του ‘δημόσιου συμφέροντος’, έχει επιχειρηματολογήσει ότι το ‘δημόσιο συμφέρον’ κρίνεται πιο σημαντικό. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν προχώρησε σε μια τέτοια στάθμιση». 
Τί μας είπε με απλά λόγια ο κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος; Ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην υπόθεση, κατά την οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις του χρόνου παραγραφής στις φορολογικές υποθέσεις, «δεν προχώρησε και δεν προέκρινε, ως πιο σημαντικό, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος αλλά τα ατομικά δικαιώματα και συμφέροντα»!
Η αιχμή και η προσβολή είναι ολοφάνερη. Γνωρίζω ότι έχει κάνει εξαιρετικά καλές σπουδές ο κ. Τζανακόπουλος. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στα Δικαστήρια. Ούτε τον έχω δει να συμμετέχει σε νομικούς αγώνες. Προφανώς και δεν κατάλαβε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το Δικαστήριο δεν έκανε τέτοια στάθμιση, όπως τη φαντάζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το Δικαστήριο υπερασπίστηκε το Κράτος Δικαίου! Και δεν χαρίστηκε σε κανέναν εγκληματία ή φοροφυγά! Το Δικαστήριο εφάρμοσε, με συνέπεια, τη νομολογία του, που είναι σύμφωνη και συμβατή με τη νομολογία όλων των ανώτατων Δικαστηρίων όλης της πολιτισμένης Ευρώπης.
Τη σκυτάλη, φυσικά, της δήλωσης του κ. Τζανακόπουλου την πήρε ο γνωστός μας Παύλος. Ο Πολάκης. Έγραψε και… ποίημα! Του επιπέδου του! Για την ίδια δικαστική απόφαση. Επιλέγω ένα στίχο του. Όχι τον πιο χυδαίο. «Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή. Είναι η προστασία του κάθε ‘νταβατζή’».
Δεν ντρέπονται;
Και δεν σκέπτονται, πως, αν επιμείνουν, υπάρχει και το έγκλημα της «εσχάτης προδοσίας»; Κάποτε θα φύγουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου