Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πολιτικοποιεί το πρόβλημα των σκουπιδιών η κυβέρνηση

Και αυτό, παρ’ ότι ο πρωθυπουργός έδειξε να υποκύπτει στις πιέσεις τους και να δίνει ό,τι ακριβώς ζήτησαν εκείνοι – και ακόμη περισσότερα, αφού στην πραγματικότητα έταξε επιπλέον προσλήψεις από τις 2.500 που προβλέπει η τροπολογία Σκουρλέτη.
Έτσι, καταφεύγει στη μετωπική επίθεση στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση των «γαλάζιων» συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ να ψηφίσουν «λευκό» στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων ως υποκινούμενη από την οδό Πειραιώς. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την κατηγορία ότι θέλει να «ιδιωτικοποιήσει» την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ στο παιχνίδι μπήκε με δηλώσεις του και ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. «Η ΝΔ, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια», είναι η κυβερνητική επωδός, με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της πρόταση για σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην αποκομιδή των απορριμμάτων – και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά για «μηδενική πολιτική συνέπεια» της ΝΔ. «Με ψήφο Μητσοτάκη βυθίζεται στα σκουπίδια η χώρα», επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης.
Όλα δείχνουν πάντως ότι αύριο, όταν και θα πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα αρχίσει σταδιακά από την Παρασκευή, με το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας να δείχνει 43 βαθμούς, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση, κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως «τα σκουπίδια θα φύγουν από τους δρόμους», αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο επίταξης των απεργών.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι δήμοι καλούνται τώρα να προχωρήσουν στην απόλυση των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων και στην επαναπρόσληψή τους με νέες οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ θα προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.500 μονίμων μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου