Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μανωλάς: Εκλεισε στη Ζενιτ και έγραψε ιστορία

Η 22η Ιουνίου του 2017 είναι μία ημερομηνία που σίγουρα δεν θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες για τους οπαδούς της Ρόμα αφού μέσα στην ημέρα όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετήσουν δύο παίκτες πρώτης γραμμής: τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Κώστα Μανωλά, με τον πρώτο να μετακομίζει στην Αγγλία και στην Λίβερπουλ και τον δεύτερο στην Ρωσία και στην Ζενίτ. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ρόμα θα πάρει από τη Ζενίτ ποσό που φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.  
Παρά τις φήμες ότι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του διεθνή Έλληνα αμυντικού, τελικά ο ίδιος συμφώνησε με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης συμβόλαιο τριών χρόνων με ετήσιες απολαβές που θα φτάσουν τα 3,5 - 4 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ έπαιρνε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Ιταλία.

Κατόπιν της συμφωνίας του Μανωλά με τη Ζενίτ, ακολούθησε το ραντεβού των εκπροσώπων των δύο ομάδων επί γερμανικού εδάφους.  Ο 26χρονος Έλληνας αμυντικός αποκτήθηκε από τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2014 και αποχωρεί τρία χρόνια μετά έχοντας 131 παιχνίδια.
Αναμένεται τις επόμενες ώρες και η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού συλλόγου για την απόκτηση του Μανωλά, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του νέου προπονητή της Ζενίτ, Ρομπέρτο Μαντσίνι.  Έτσι, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είναι ο πρωταγωνιστής της πιο ακριβής μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Ρεκόρ
Η απώλεια μάλιστα του Μανωλά φαντάζει πολύ μεγάλη για το κέντρο της άμυνας των Ρωμαίων αν αναλογιστεί κανείς ένα σπουδαίο ρεκόρ που είχε την τελευταία τριετία, όχι μόνο στην ομάδα του αλλά και σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες σεζόν στην Serie A (από τότε δηλαδή που πήγε στην Ρόμα ως μεταγραφή από τον Ολυμπιακό) ήταν ο παίκτης που κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο παίκτη, 275 τον αριθμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου