Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δημοσκόπηση «ράπισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Στο 16% η ψαλίδα με τη ΝΔ – Στο 14% τρίτο κόμμα η ΔΗΣΥ

Σε πρώτο πλάνο τα επώδυνα μέτρα της πολυπόθητης συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο πρόσφατο Eurogroup, παρά του πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν οι πολίτες.
Παρά την επίμονη προσπάθεια Τσίπρα να δώσει θετικό πρόσημο στα αποτελέσματα, η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθά η κυβέρνηση δεν αποδίδει σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή ή μάλλον κακή, έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής  της PRORATA, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει αισθητά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο φτάνοντας στο 36%, ενώ η Κουμουνδούρου μένει στάσιμη στο 20%.
Σημαντικότατη άνοδο δείχνει να παρουσιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία εδραιώνει την τρίτη θέση και φτάνει στο 14% από 11% τον Μάιο.
Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%. Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.
Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου