Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ποιο είναι το deadline για το κλείσιμο της συμφωνίας...

Οι ημερομηνίες κλειδιά...
Καμία εκκρεμότητα έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου. 
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει deadline τα ξημερώματα της πρωτομαγιάς και η κατεύθυνση του Μαξίμου προς τους υπουργούς είναι να ξεκινήσει αμέσως μετά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα με στόχο να ψηφιστεί το αργότερο έως τις 20 Μαΐου. 
Πάντως η κυβέρνηση έχει θέσει ως κεντρικό της στόχο την ψήφιση των μέτρων την Παρασκευή 12 Μάϊου κι εξ αυτού του λόγου το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές για συζήτηση στο διάστημα 7/10 Μαΐου. Άλλωστε ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κίνα στις 13 του μήνα και ενδιαφέρεται πριν φύγει για το ταξίδι του να έχει κλείσει και η νομοθετική εκκρεμότητα.
Αρμόδια κυβερνητική πηγή εξηγεί πως η διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργού Οικονομικών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, κάτι που θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή μετά το μεσημέρι προκειμένου τα τεχνικά κλιμάκια να περιορίσουν τα σημεία της διαφωνίας στο ελάχιστο προτού τα εκκρεμή ζητήματα συζητηθούν σε ανώτερο επίπεδο.
Την ώρα που στην Αθήνα υπουργοί και θεσμοί θα διαπραγματεύονται για το κλείσιμο του SLA ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες να υπενθυμίσει στους ομολόγους του την κρισιμότητα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντική και τη συνάντηση των ηγετών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας τη χρονική περίοδο 11/13 Μαϊου καθώς εκεί θα βρίσκονται και οι επικεφαλής όλων των θεσμών. Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει μία νέα συζήτηση για το ελληνικό χρέος στην προσπάθεια να επέλθει συμβιβασμός ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ και στο Eurogroup να γίνει προσδιορισμός και των μεσοπρόθεσμων μέτρων.
Πάντως, το Μαξίμου χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το ελληνικό ζήτημα, καθώς και την πεποίθηση που εξέφρασε λέγοντας ότι η συμφωνία θα κλείσει ως το τέλος Μαΐου...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου