Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Διπλή διάκριση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου

Μέσω της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»,  το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου διακρίθηκε….
Ο 1ος διαγωνισμός Φωτογραφίας για το 2016 είχε ως θεματικό αντικείμενο «Τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης & Πολιτισμού», όπως αυτά προέκυψαν από την κρίση της 7μελούς καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης. 
Και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Ήταν μεγάλη η πρόκληση και η ευθύνη, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία βαθμολόγησης, υπολογίζοντας πολλές παραμέτρους επιλεξιμότητας, οι οποίες δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στο τεχνικό ζήτημα λήψης της φωτογραφίας αλλά δίνοντας έμφαση σε κριτήρια, όπως η πρωτοτυπία, η διασύνδεση των μνημείων με την κοινωνία, η φόρμα και το περιεχόμενό της.

 Τα φωτογραφικά έργα που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν 101 εκ των οποίων διακρίσεις έλαβαν 11 για την κατηγορία των ενηλίκων και 14 για την κατηγορία των μαθητών».
Και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο του Φιλωτίου πήρε όχι ένα αλλά δύο βραβεία και μάλιστα ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Αιγαίου…
Εν αρχή έχουμε το 3ο Βραβείο σε επίπεδο μαθητών από την Βασιλική Αξαοπούλου… Τίτλος «Τα πάνω κάτω», ημερομηνία Λήψης: 19 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή της φωτογραφίας «Λεπτομέρεια από το κάστρο της Νάξου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα από αρχαίους ναούς για να χτιστεί τείχος».
Και το δεύτερο βραβείο; Τιμητικός Επαινος για τον Γιώργο Νανά και με θέμα την Παναγιά του Φιλωτίου. Ημερομηνία λήψης στις 24 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή του έργου: «Εκκλησία της Παναγίας στο Φιλώτι Νάξου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου