Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αφελής ή κυνικός;

Χάρμα ο Αλέξης. Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου. Τα είπε όλα. Και τα ξ-είπε όλα! Όλα τα είχε ο «μπαχτσές» των απαντήσεών του! Τί να πρωτοθαυμάσουμε; 
Τις απόψεις που έχει σήμερα για την Άνγκελα Μέρκελ. Από το «go back Merkel» στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Τους «Μερκελιστές» στα συνέδριά του καταλήξαμε να θαυμάζουμε τη Γερμανίδα Καγκελάριο ως «ανοιχτόμυαλη πολιτικό που έχει συναίσθηση της ευθύνης της». 
Τον σεβασμό του μπροστά στο σιδηρό υπουργό οικονομικών της Γερμανίας τον Βόλφανγκ Σόιμπλε. Τον χαρακτήρισε «σοβαρό» και «σεβαστό»!
Τη μια μέρα να υποστηρίζει με όλη του τη δύναμη τον υποψήφιο της παραδοσιακής Αριστεράς στη Γαλλία Ζαν Λυκ Μελανσόν. Και πριν σβήσει το μελάνι από τις ευχές του σε αυτόν έσπευσε να συγχαρεί τηλεφωνικά τον Εμμανουέλ Μακρόν! Και να πανηγυρίσει. 
Όλες τις προηγούμενες ημέρες να προβαίνει σε εκκωφαντικές δηλώσεις ότι μέτρα χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν πρόκειται να πάρει. Και χθες το βράδυ, σε πολύ χαλαρή διάθεση, μας προανήγγειλε ότι θα τα ψηφίσει τα μέτρα, όπου να ΄ναι, αλλά θα τα πάρει πίσω, αν οι δανειστές–εταίροι δεν προβούν, από τη μεριά τους, σε μια ευνοϊκή για εμάς ρύθμιση του χρέους.
Αρκετοί από εμάς ανησυχήσαμε για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό! Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο συμπαθής Αλέξης έχει υπογράψει και με τα δυο του χέρια δεσμευτική συμφωνία, ότι τα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος. Δηλαδή, του τρίτου – τέταρτου, μέχρι τώρα, μνημονίου. Και δεν περιορίστηκε μόνο στη δική του υπογραφή. Απαίτησε και από τον Ευκλείδη των «53» να βάλει και εκείνος τη δική του υπογραφή σε καμιά δεκαριά Eurogroups, που υπενθυμίζουν και επιβεβαιώνουν την αρχική δέσμευση του Αλέξη.
Η αντίδρασή του είναι χαρακτηριστική. Έστω και αν το μειδίαμα του Νίκου Χατζηνικολάου μετατράπηκε σε μια πελώρια έκπληξη αδρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. «Θεωρείτε ότι δεν το ‘χω ξανακάνει»;
Όλα τα ‘χει ξανακάνει. Από τις αλαζονικές δηλώσεις του για την αθεΐα του μέχρι τα σταυροκοπήματα και μέσα στην ίδια την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Από τα διεγερτικά σαλπίσματά του στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, στην πλήρη απάρνησή του!
Τελικά τί είναι ο Αλέξης; Αφελής ή κυνικός; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου