Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Νέα γραμμή Μαξίμου: Χωρίς συμμετοχή ΔΝΤ δεν έχει και μέτρα

nea-grammi-maksimou-xwris-summetoxi-dnt-den-exei-kai-metra
Ενα νέο επιχείρημα ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σχετικά με το αν θα εφαρμοστούν ή όχι τα δύσκολα μέτρα για την περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε μέρος όσων είπε ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ δηλ ότι χωρίς να πάρει τα μέτρα για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση θα ψηφίσει  αλλά πρόσθεσε και ένα ακόμη επιχείρημα.
Το οποίο προϋποθέτει μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα κάτι που όμως αποκλείει το Βερολίνο και ως εκ τούτου θεωρείται ως μη πιθανό σενάριο.            
 «Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμόσουμε τα μέτρα που εκείνο ζήτησε» υπογράμμισε πριν από λίγο ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν ζητεί αυτά τα μέτρα» και επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έδωσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός ότι «τα μέτρα θα ψηφιστούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες από τη μη εφαρμογή των μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ, εφόσον το Ταμείο δεν μείνει στο πρόγραμμα.
«Για να επιτευχθεί συμφωνία έγιναν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Υποχωρήσεις έγιναν και από το ΔΝΤ και από την ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ελληνική πλευρά δέχθηκε αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος και από την άλλη πλευρά υπήρξε η αποδοχή του γεγονότος ότι εκτός από τα αρνητικά θα υπάρξουν και θετικά μέτρα. Ούτε η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το πνεύμα της λιτότητας που υποστηρίζουν οι συντηρητικές δυνάμεις, ούτε οι συντηρητικές το δικό μας πολιτικό πλαίσιο. Το δικό μας σχέδιο, είναι να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την επιτροπεία και να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό δεδομένου των συνθηκών διεθνώς Είναι η πρώτη φορά που κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε δε πως  «μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας θα αρχίσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και «έως το τέλος του Μαΐου θα ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου