Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η Φώφη σηκώνει το γάντι: Έκτακτο συνέδριο και αλλαγή οργάνων

i-fwfi-sikwnei-to-ganti-ektakto-sunedrio-kai-allagi-organwnΗχηρή απάντηση από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην εσωκομματική αντιπολίτευση του νυν γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη και του προκατόχου του και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο. 
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ το μεσημέρι της Τρίτης, η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, στον απόηχο των εκτρόπων που συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο. 

Το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και με απόφαση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων, οι οποίες αφορούν στο συνέδριο και παράλληλα θα έχει δική της γραμματεία και συντονιστή. 
Οι αρμοδιότητες του σημερινού γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Ξεκαλάκη περνούν στον συντονιστή της ΚΟΕΣ, οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι Αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε επιτροπή της ΚΟΕΣ.

Τι είπε η Γεννηματά: 

«Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν τις ενεργές δυνάμεις της Ελληνικής Κοινωνίας. Όπως αποφασίσαμε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μετέχουν τα εκλεγμένα στα όργανα των κομμάτων μας στελέχη, αλλά όχι μόνον αυτοί! Στόχος μας είναι να συμμετέχουν οι ενεργές δυνάμεις της Ελληνικής Κοινωνίας.
Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν «διορισμένους συνέδρους». Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους «διορίσει» με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής «γραμμής». Τους αφήνουμε πίσω.
Στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Ελληνική Κοινωνία και ειδικά ο ευρύτερος χώρος της Προοδευτικής Παράταξης θα δώσει το παρόν. Ας το πάρουν όλοι απόφαση. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών
Χωρίς αμφιβολία τα όσα έγιναν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο  ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές  διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν.
Κανένας μηχανισμός  ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών.
Η βάση μας θεωρεί ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι και κερδίζει μάχες, κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία.
Είναι επίσης ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου