Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΜΠ ΚΑΙ ΑΣΚΤ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η αχώριστη παρέα της Νάξου των οικογενειών Τσίπρα και Πρωτονοτάριου που ανέδειξε ο Ελεύθερος Τύπος την προηγούμενη Κυριακή φαίνεται ότι έχει και άλλους δεσμούς που τη συνδέουν στενά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» οι σύζυγοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επιστήθιου φίλου του Νίκου Πρωτονοτάριουαποσπάσθηκαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με την ίδια υπουργική απόφαση που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2016.
Είναι ήδη γνωστό ότι η κ Περιστέρα Μπαζιάνα σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα έχει αποσπασθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 2016.

Η αποκάλυψη του θέματος τότε είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπερασπίσθηκε με δηλώσεις την απόφασή του τονίζοντας ότι δεν ήταν πρώτη φορά που η κ Μπαζιάνα είχε αποσπασθεί στο ΕΜΠ αλλά η τέταρτη από υπουργούς και προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο ίδιος είχε εξάρει τις επιστημονικές της γνώσεις σημειώνοντας ότι η κ Μπαζιάνα πήγε σε μια θέση που προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις και όχι για να «αποστρατευθεί ή να βολευτεί όπως διατείνονται κάποιοι».
Την προηγούμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016 η σύντροφος του πρωθυπουργού είχε αποσπασθεί στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ η οργανική της θέση ανήκει στην εκπαιδευτική διεύθυνση της Α Αθήνας.
Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει ότι με την ίδια απόφαση Φίλη του Ιουλίου του 2016 και η σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου Κωνσταντίνα Σκαπετούλια αποσπάσθηκε από τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής όπου βρίσκεται η οργανική της θέση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η κ Σκαπετούλια μπορεί να έχει τα προσόντα και τις ακαδημαϊκές περγαμηνές για να διδάσκει στην ΑΣΚΤ όμως το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τη μοναδική εκπαιδευτικό πανελληνίως που πήρε απόσπαση για τη συγκεκριμένη Ανώτατη Σχολή στοιχείο ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας για ένα μέσο δάσκαλο ή καθηγητή.
Η ίδια στο βιογραφικό της που δημοσιεύθηκε στο φυλλάδιο του εκλογικού συνδυασμού «Ρίζες του Δήμου Σαρωνικού» όπου μετείχε ως υποψήφια αναφέρει ότι είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις ψηφιακές
μορφές Τέχνης.
Εχει πάρει μέρος οε αρκετές εκθέσεις ζωγραφικής ενώ έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός σε
σχολεία της Αναβύσσου και της Σαρωνίδας.
Σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις η κ Σκαπετούλια την περίοδο 2015-2016 βρισκόταν στο δυναμικό του 3° Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων Αττικής όπως φαίνεται και από το σχετικό ιστότοπο της σχολικής μονάδας.
Συμπληρώνοντας το παζλ της οικογένειας Πρωτονοτάριου που έχει πολύχρονες σχέσεις με την οικογε νεια του πρωθυπουργού μπορούμε να συμπεράνουμε ότι
1. Ο αδελφικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Πρωτονοτάριος διορίσθηκε στις 21 Μαρτίου του 2015 διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Υποδομών
Χρήστου Σπίρτζη για να αποχωρήσει στις 12 Μαΐου από αυτή τη θέση και λίγους μήνες αργότερα να τοποθετηθεί μελος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι πληροφορίες μάλιστα από το κυβερνητικό
στρατόπεδο ανέφεραν ότι ως βασικός λόγος αποχώρησης του κ Πρωτονοτάριου από το γραφείο του κ Σπίρτζη ήταν η αδυναμία συνεργασίας του με άλλη συνεργάτιδα του
υπουργού η οποία είχε αποσπασθεί από το ΤΣΜΕΔΕ.
2. Η σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου Κωνσταντίνα Σκαπετούλια στις 28 Ιουλίου 2016 αποσπάται από την οργανική της θέση και την υπηρεσία της στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβιών Αττικής για να προαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Με την ίδια υπουργική απόφαση και η σύντροφος του πρωθυπουργού αποσπάσθηκε για το Μετσόβιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οικογένειες Τσίπρα και Πρωτονοτάριου ήταν μαζί και στην Αίγινα στο τριήμερο της Καθαρός Δευτέρας όπου στο σαρακοστιανό τραπέζι βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Με πληροφορίες από τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου