Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο,τι εξαγγέλλεται πομπωδώς τη μια μέρα , καταπίνεται υπερήφανα την επομένη.

Αν κατάλαβα καλά, εκείνο το βέτο που θα βάζαμε στη Διακήρυξη της Ρώμης για να εκβιάσουμε την αξιολόγηση το κατάπιαμε πιο αμάσητο κι από ιταλικό minestrone.
Μικρό το κακό. Ούτως ή άλλως, στο σπορ της κατάποσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν απέχει πολύ από το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο,τι εξαγγέλλει πομπωδώς τη μια μέρα το καταπίνει υπερήφανα την επομένη.
Κι αυτό επειδή η κατάποση δεν είναι συνήθως παρά η κατάληξη της φανφάρας.
Πότε αλλάζουν την Ευρώπη, πότε σώζουν την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, πότε διορθώνουν την Ευρώπη, πότε συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης - λες κι οι άλλοι περίμεναν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους δείξει τα αμπελοχώραφά τους...
Για να είμαστε ειλικρινείς, βεβαίως, η φανφάρα εξαντλείται σε non paper του Μαξίμου και διθυράμβους του επιδοτούμενου κυβερνητικού Τύπου, έντυπου κι ηλεκτρονικού.


Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν ΕΡΤ και συνεπώς ούτε που παίρνουν χαμπάρι ότι τους διορθώνουμε!
Εσχάτως, η μπαρούφα μετανάστευσε και στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με κυβερνητικές ανταποκρίσεις, ο υπουργός Αμύνης ενημέρωσε την αμερικανική ηγεσία για την εξέλιξη της αξιολόγησης και τις διαφορές μεταξύ των δανειστών.
Αμοιρη Αμερική. Σκεφτείτε να μαθαίνει τι τρέχει από τον Καμμένο!
Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι επιπόλαιο. Στην ψυχιατρική η συγκεκριμένη διαταραχή αναφέρεται ως Narcissistic Personality Disorder, ευρύτερα γνωστή ως NPD.
Αντιμετωπιζεται δύσκολα επειδή μέρος της διαταραχής είναι ότι οι πάσχοντες δεν αποδέχονται το πρόβλημά τους.
Στα πρώτα στάδια δεν συνίσταται η φαρμακοληψία. Αν δεν προσεχτεί, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνες διαταραχές, όπως η διπολική - μακριά από εμάς.
Γι' αυτό είναι χρήσιμο, εκτός από τον Τζανακόπουλο, να ρωτήσουν και κανένα γιατρό. Κανείς δεν πρέπει να υποδύεται ανειδίκευτα τον ψυχίατρο.
Ο Πρωθυπουργός, ας πούμε, διέγνωσε «υπαρξιακή κρίση» της Ευρώπης επειδή «έχει παραδοθεί στο ΔΝΤ». Παρέβλεψε προφανώς ότι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία εχει παραδοθεί στο ΔΝΤ είναι η χώρα της οποίας ο ίδιος τυγχάνει Πρωθυπουργός.
Εξ όσων γνωρίζω καμία άλλη δεν διατηρεί νταραβέρια με τον Τόμσεν αλλά και δυο - τρεις που είχαν μπλέξει παλαιότερα, ξέμπλεξαν εδώ και καιρό.
Συνεπώς δεν φταίει κάποια «υπαρξιακή κρίση» της Ευρώπης αν ο Πρωθυπουργός πληρώσει τελικά ακόμη και τα κοινόχρηστα του ΔΝΤ.
Ούτε γίνεται να έκαναν λάθος στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο που έκλεισαν επιτυχώς τους λογαριασμούς με το ΔΝΤ, αλλά να έχουν δίκιο οι δικοί μας που αερολογούν για το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Φταίει απλώς η φανφάρα. Που οδηγεί συνήθως στην κατάποση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου