Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

.... απόρριψη του αιτήματος των 45 κατοίκων για τη παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου…

 Στις 23 Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστή η κίνηση 45 πολιτών του νησιού που ζητούσαν μέσω των δικηγόρων τους αφενός την αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ αφετέρου την ακύρωση άδειας λειτουργίας.
 Για το 2ο, το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε δικάσιμο την 25η  Οκτωβρίου του 2017 στο 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Για το πρώτο; Είχε ζητήσει από τις εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βέβαια τον Δήμο Νάξου την κατάθεση των υπομνημάτων τους ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση. 
Ο Δήμος Νάξου μέσω της δικηγόρου παρ. Αρείω Πάγω Αγγελική Καλλία – Αντωνίου πέτυχε το στόχο του… Και με την υπογραφή της Διευθύντριας Γεωργίας Κοτίνη έχουμε την απόρριψη του αιτήματος των 45 κατοίκων για τη παράνομη  λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου…
Μάλιστα, το εν λόγω γραφείο λειτουργεί ως επικουρικό προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και τις διπλές αποφάσεις που θα πάρει, οπότε δύσκολα θα έχουμε …εκπλήξεις αργότερα. Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ για το εάν λειτουργεί καλώς ή κακώς θα βγει τις επόμενες ημέρες και δύσκιολα θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτή του ΣΥΓΑΠΕΖ από τη στιγμή που η σχετική απόφαση αναφέρει ότι όλα λειτουργούν καλώς... 
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
 «Ζητήματα που τίθενται στο αίτημά σας έχουν ήδη κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εξέταση αίτησης ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του ΧΥΤΑ Νάξου, που υπέβαλλε ο «Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος-Παναγιά η Αταλιώτισσα» και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου».
 «Από την εξέταση της σχετικής ΑΕΠΟ, διαπιστώνεται ότι έχουν προβλεφθεί στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και επιβάλλονται στον φορέα λειτουργίας του έργου (Δήμος Νάξου - Μικρών Κυκλάδων) μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη πρόκλησης ρύπανσης, υπό το «Κεφάλαιο Δ2 Τεχνικά έργα και μέτρα αντιρρύπανσης». Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των επιφανειακών και υπόγειων νερών.
«θα πρέπει να επισημανθεί ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου – Μικρών Κυκλάδων, θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα χρήσης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) για τους οποίους η Ελλάδα πληρώνει υψηλά πρόστιμα στην Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένων των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης της νήσου Νάξου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου