Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ηχηρή απουσία Τσακαλώτου σήμερα από τη Βουλή

ixiri-apousia-tsakalwtou-simera-apo-ti-bouliΗχηρή απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τα υπουργικά έδρανα στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές. Δίπλα στον πρωθυπουργό  ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και πιο δίπλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος. Κι αυτό παρά τον επικοινωνιακό «πόλεμο» Μαξίμου-αντιπολίτευσης που πυροδότησε η «περίεργη εξαφάνισή του» υπουργού Οικονομικών όπως κατήγγειλε  η ΝΔ. 
Οπως αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά τις προσπάθειες να πειστεί να εμφανιστεί στην ΕΡΤ για να εξηγήσει τα της συμφωνίας, ήταν
ανένδοτος. Ο υπουργός Οικονομικών εδώ και ένα μήνα δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με το Μαξίμου ενώ η επικοινωνία γίνεται μέσω ταχυδρομείου. Τον ρόλο του ταχυδρόμου έχει αναλάβει ο Θόδωρος Μιχόπουλος και επικουρικά ο εκπρόσωπος Τζανακόπουλος.  Ολα αυτά επιβεβαιώνουν, κατά το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, ότι ο Ευ. Τσακαλώτος είχε ειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα την παραμονή του ανασχηματισμού ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στο υπ Οικονομικών και αν το κάνει είναι για να φέρει σε πέρας τη δεύτερη αξιολόγηση.
Οπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αλ Τσίπρας θα βρεθεί ίσως για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα 53+ της οποίας ηγείται ο κ Τσακαλώτος σε μια εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση για τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. Στο ερώτημα πάντως γιατί δεν βγαίνει δημόσια ο Τσακαλώτος να πει τι ακριβώς συνέβη στις Βρυξέλλες, το Μαξίμου διαμηνύει ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να το ζητήσει η ΝΔ.
Χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όχι μόνο δεν διασκέδασε τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν "ενοχλημένο" από την επικοινωνιακή διαχείριση που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες την Δευτέρα αλλά τις ενίσχυσε. Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή αφού η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ως περίεργη την «εξαφάνισή» του  επιτέθηκε μεν στη ΝΔ αλλά από άλλη οι διατυπώσεις του άνοιξαν νέο κεφάλαιο στο αν στην κυβέρνηση κινούνται όλοι στην ίδια γραμμή κι αν κάποιοι αισθάνονται ως υποψήφια «Ιφιγένεια».  Στην παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών αφού επανέλαβε με έμφαση πως «η ευθύνη είναι συλλογική» εξήγησε εν μέρει την δική του «αφωνία» μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και την ενημέρωση με non paper από το Μαξίμου (χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ όπως λένε οι πληροφορίες). Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Όταν μιλά ο Τζανακόπουλος δεν μιλά για την πάρτη του» είπε ο κ. Τσακαλώτος. 
«Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης- και ακόμα χειρότερα δεν είμαι Ιφιγένεια» είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του ΥΠΟΙΚ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου