Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Γεννηματά σε Φίλη: Αν τους βρωμάει κάτι, ας κοιτάξουν δίπλα τους

gennimata-se-fili-an-tous-brwmaei-kati-as-koitaksoun-dipla-tous«Δεν μας αφορούν οι κουτοπονηριές και τα φτηνά κόλπα που εφευρίσκουν για να συγκρατήσουν τη μαζική φυγή των προοδευτικών πολιτών που τους εξαπάτησαν. Ας αναζητήσουν αλλού άλλοθι για  τη διαχείριση του πολιτικού τους αδιεξόδου και της αυξανόμενης κοινωνικής τους απομόνωσης. Και αν κάτι τους «βρωμάει» ας κοιτάξουν δίπλα  τους …». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για το... άνοιγμα του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στο ΠΑΣΟΚ
«Η θέση ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση, δεν δίνει ασυλία στην κυβέρνηση» επισημαίνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Η συνεργασία προϋποθέτει από όλους αναγνώριση των λαθών, λιγότερη αλαζονεία και προπάντων αποκατάσταση της αλήθειας και δίκαιη κρίση».

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε επανέλθει στο θέμα της συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας:
«Το μοντέλο της κεντρώας νεοφιλελεύθερης συναίνεσης  υποχωρεί στην Ευρώπη και επανέρχεται στο προσκήνιο η αντίθεση ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και το κράτος πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει μέρος αυτών των διεργασιών στην Ευρώπη αλλά και να αναζητήσει (χωρίς βιασύνες, αλλά και χωρίς μακρόσυρτες αναβολές) στο εσωτερικό της χώρας προγραμματικές συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο».
«Σε αντιστοιχία και προς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη νέα σχέση που τείνει να διαμορφωθεί μεταξύ Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων στην Ευρώπη και με υπαρκτό τον κίνδυνο παλινόρθωσης μιας επιθετικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς, πρέπει να αναζητήσουμε συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο και αυτός στη χώρα μας εκφράζεται από κυρίως από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει όμως να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτήν την προοπτική πρέπει να ψηφιστεί ως εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική για τις επόμενες και όχι για τις μεθεπόμενες εκλογές δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς». 
Αναφερόμενος μάλιστα στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αναφέρει πως αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, ενώ σχετικά με την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση δήλωσε πως η στήριξη στο έργο της και τον πρωθυπουργό είναι δεδομένη. «Δεν πέσαμε παντού έξω. Πέσαμε έξω όμως στις εκτιμήσεις μας για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο και αυτό καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, σε μια περίοδο που το πολιτικό σκηνικό καθόριζε η αντίθεση “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”. Αυτή η αντίθεση πλέον ξεθωριάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
«Εγώ θέλω απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μας πούνε τι θέλουν, διότι έχουμε ρίξει πολύ δουλειά και ιδρώτα. Δεν θα ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το υπονοούμενο» είπε και πρόσθεσε πως στη δήλωση που έκανε είχε συνεννοηθεί πριν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου