Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Nέα δημοσκόπηση προκαλεί «πανικό» στον ΣΥΡΙΖΑ- 3η η Δημοκρατική Συμπαράταξη που «γκρεμίζει» τη Χρυσή Αυγή!

Ακόμη μια δημοσκόπηση φαίνεται να πιστοποιεί το σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα φαίνεται να είναι ικανό να αυξήσει τα ποσοστά του σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, και παράλληλα καταδεικνύει τη διαρκή άνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τελευταίο διάστημα και μετά το κλίμα συσπείρωσης, που επικρατεί στην παράταξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Pro Rata» που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (30/01/2017), στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έως το 21% (18% τον Νοέμβριο), η Ν.Δ. έως το 33% (29%), η Χρυσή Αυγή έως το 8% (10%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη έως το 14% (10%), το ΚΚΕ 12% (14%), το ΠΟΤΑΜΙ 8% (8%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. 4% (5%), η Ενωση Κεντρώων έως το 7% (8%), η Λαϊκή Ενότητα έως το 4% (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας έως το 7% (7%). Στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».

Εξάλλου, στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».
Η νέα δημοσκόπηση έρχεται δύο ημέρες μετά τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που έδειχνε προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,1 ποσοστιαίες μονάδες, αφού η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε 27,8% έναντι 13,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου