Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ.., ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΣΥΡΑ

«Δεν μπορώ να απαντήσω αν όσα έγιναν αυτά τα δύο χρόνια έδωσαν λύσεις στα προβλήματα του τόπου, ωστόσο σίγουρα έγιναν κάποια σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς τα προβλήματα παραμένουν πολλά και έντονα» ανέφερε χαρακτηριστικά και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα, κατά την προσωπική του εκτίμηση, την μείωση της ανεργίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Συρίγος έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την εύρεση μακροχρόνιας και βιώσιμης λύσης για το Νεώριο, την επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου και την στήριξη και ενίσχυση του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος με μία ιδιαίτερα μακροσκελή τοποθέτηση αναφέρθηκε, άλλες φορές επιγραμματικά και άλλες αναλυτικά, σε όλα τα σημαντικά ζητήματα και όλους τους τομείς, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Κυκλάδων.

«Παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης, στο τέλος του 2016 και αρχές του 2017 η χώρα αρχίζει βαθμιαία να βγαίνει από την βαθιά ύφεση και να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Η συνέντευξη αυτή δεν δίνεται μόνο για τον απολογισμό των δύο ετών και την ενημέρωση της κοινωνίας, αλλά και για να αποκατασταθεί η αλήθεια σε πολλά ζητήματα, η οποία έχει διαστρεβλωθεί από τα λεγόμενα στελεχών της αντιπολίτευσης, αλλά και τα γραφόμενα ορισμένων ΜΜΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα για τα νησιά έκανε αναφορά στην αύξηση που κατέγραψε ο τουρισμός το 2016, ενώ τόνισε πως το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που καταργήθηκαν θα επανεξεταστεί στο τέλος του 2017, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και των αποτελεσμάτων άλλων ενεργειών.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Νίκος Μανιός, ο οποίος αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στα ζητήματα υγείας και πρωτογενή τομέα. Ειδικότερα για τις Κυκλάδες, στάθηκε στην λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στην λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης και στην στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν ελάχιστοι, κυρίως στελέχη των τοπικών οργανώσεων του
πηγη http://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου