Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ δεν υπάρχει άλλη δόση προς την Ελλάδα

regklingk-xwris-summetoxi-tou-dnt-den-uparxei-alli-dosi-pros-tin-elladaΑμεσα συνδεδεμένη με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας σε τραπεζικό σεμινάριο που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι η επόμενη δόση θα είναι ξεμπλοκαριστεί, μόλις το ΔΝΤ αποφασίσει να πάρει μέρος στο πρόγραμμα. 
“Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα εργασίας, καθώς οι χώρες - μέλη μας ήθελαν να γίνει έτσι. Είναι μια θεσμική ρύθμιση στην οποία συμφωνήσαμε στο παρελθόν.” πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM είπε ότι δεν είναι ανάγκη το ΔΝΤ να δώσει κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται η εξειδίκευσή του. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι πολύ νευρικός μπροστά στην προοπτική το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα, καθώς ορισμένες χώρες θεωρούν κρίσιμη την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Ο κ. Ρέγκλινγκ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αν θα χρειαζόταν ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, στην περίπτωση που το ΔΝΤ επιλέξει να αποχωρήσει. 
Υπενθυμίζεται ότι τις 6 Φεβρουαρίου το ΔΣ του ΔΝΤ θα εξετάσει την έκθεση βάσει του άρθρου και κυρίως την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πάρει μέρος στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου