Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

O Αλέξης, ο κυρ Αλέκος και τα φραπεδάκια τους!

Ωραίος ο κυρ Αλέκος. Είχε απολαύσει προηγουμένως το φραπέ του. Και ένιωσε πολύ δυνατός. Και επαναστάτης! Περιστοιχισμένος από μερικές δεκάδες αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛ.ΑΣ. τα ’ριξε στους ξένους. Στην τρόικα! Στο κουαρτέτο! «Δε θα σας ρωτήσουμε ξανά τι θα κάνουμε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων». Και μετά... ικανοποιημένος με τη δική του φραστική εκτόνωση, παρήγγειλε το επόμενο φραπεδάκι του.
Έτσι βιώνουν αρκετοί την “επανάσταση” του καναπέ, της καρέκλας και του φραπέ.
Το ερώτημα: Έχουν άγνοια του κινδύνου; Ή δεν καταλαβαίνουν;
Όποια κι αν είναι η απάντηση, για ένα είμαστε βέβαιοι. Είναι επικίνδυνοι.
Το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Κοινότητα δεν αντέχουν μονομερείς ακυρώσεις της υπογραφής μας. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές μάς οδηγούν σε ανυποληψία. Και στο περιθώριο. Απ' ό,τι φαίνεται ο Βαρουφάκης και το πνεύμα του συνεχίζουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν πολλά κυβερνητικά στελέχη. Κυρίως, όμως, τον Αλέξη και τον κυρ Αλέκο.

Τελικά ο Αλέξης μοίρασε κάτι ψίχουλα. Στη λογιστική πραγματικότητα επέστρεψε ένα ευρώ την ημέρα. Ούτε καν για τα τσιγάρα των φτωχών ασφαλισμένων. Και έσπειρε θύελλες. Το κυριότερο; Έχασε από το μικρό κατάλογο των συνομιλητών του αυτούς που ήθελαν ειλικρινά να ακούσουν την ελληνική φωνή.
Και έχουμε τόσα μπροστά μας! Όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα. Τα γεωπολιτικά περνάνε την οξύτερη φάση τους.
Υπάρχει στο παγκόσμιο χωριό μια διαβρωτική ρευστότητα. Και οι αγώνες των λαών για επιβίωση δεν κερδίζονται χωρίς συμμάχους, χωρίς συμμαχίες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσα από τις ακραίες θέσεις του και επιλογές του, δε βλέπει με καλό μάτι το χάρτη της Ευρώπης.
Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το βάθος και την έκταση του θυμού των Ευρωπαίων ηγετών και των υπουργών τους.
Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά πόσο η μνήμη παίζει ρόλο στις αποφάσεις των Ευρωπαίων. Πέρα από τη διευκρίνιση του πεδίου της πραγματικότητας, μερίδιο μεγάλο έχει στις αποφάσεις των Ευρωπαίων και η τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου