Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί ήσαν! Αυτοί είναι! Και δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Πολύ λίγοι θυμούνται ή έχουν προσέξει ότι το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά. Και πέρυσι. Και φέτος.
Τι συνέβη πέρυσι. Όλο το φθινόπωρο του 2015 το περάσαμε με τα «προαπαιτούμενα». Μας τα γράψανε μια φορά οι δανειστές. Ξεχνούσαμε μερικά κατά την κύρωσή τους από την Ελληνική Βουλή. Οι ξένοι δανειστές αυτά τα προσέχουν με ξεχωριστή επιμέλεια. Εμείς επιχειρούσαμε να τους κοροίδέψουμε Εμείς αντιδρούσαμε. «Μα πως;» Δεν είναι δυνατόν!» Που και που τους απειλούσαμε. Βάζαμε και κανένα υπουργό να τους ξεφεύγει δήθεν ότι θα πάμε για ρήξη. Μα τελικά τα δεχόμασταν όλα. Η κοινοβουλευτική ομάδα γκρίνιαζε. Στο τέλος, όμως, τα ψηφίζανε. Δώστου και άλλα προαπαιτούμενα. Και άλλες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο κόσμος το έπαιρνε είδηση. Μετρούσε και ξαναμετρούσε τα μέτρα και τους φόρους. Και αγανακτούσε. Και τότε οι ευφυείς επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου σκαρφίστηκαν τα δικά τους τειλικά ανόητα τεχνάσματα. Εξήγγειλαν παράλληλο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας. Και έγραψαν το σχέδιο νόμου κυριολεκτικά στο «πόδι». Τους πήραν είδηση οι δανειστές και εταίροι μας και απαίτησαν να το πάρουν πίσω. Αυτά παραμονές Χριστουγέννων του 2015.
Το ίδιο σκηνικό και φέτος. Με όλους τους πανηγυρικούς τόνους. Με όλες τις συνήθεις πολιτικάντικες τελετουργίες αν΄γγειλαν τη χορήγηση βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Κατά μέσον όρο 350 Ευρώ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε ότι ασκούσε τις εξουσίες που του επιτρέπει η εθνική κυριαρχία. Φυσικά πριν λίγες μέρες είχε υπογράψει τα αντίθετα. Και πολύ βαρειά τα μέτρα και τους φόρους.
Φυσικά τον πήραν πάλι είδηση. Και του τράβηξαν το αυτί. Και εκείνος υποχρέωσε τον δυστυχή Ευκλείδη Τσακακλώτο να στείλει στους σκληρούς δανειστές μια ταπεινωτική επιστολή που εξέθετε τη χώρα μας. Δεν περιορίστηκε μόνον σ΄αυτό. Αναλάβαμε και άλλα μέτρα, και άλλα βάρη. Και αλυσωδεθήκαμε και με άλλες εγγυήσεις. Περιμένετε. Σε λ΄γες εβδομάδες θα δούμε και άλλα μέτρα εις βάρος μας.
Αυτοί είναι. Και δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το «παιδί της Αριστεράς» μιας καλοβολεμένης οικογένειας και ο «μπούλης» της ακροδεξιάς δεν ξέρουν από κανόνες. Δεν ζήσανε με κανόνες. Αυτούς που τηρεί η μέση Ελληνική οικογένεια.
Έτσι είναι. Και έτσι θα παραμείνουν. Κι΄ ας είναι. Το 2017 σίγουρα θα επιστρέψουν στα αληθινά τους μεγέθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου