Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δ.Σ. των σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα. " η μόνη λύση είναι ένας αποκλειστικά δημόσιος φορέας διαχείρισης του σμυριδικού όπως και όλου του ορυκτού πλούτου της χώρας.μας, που θα έχει την ευθύνη εξόρυξης, μεταφοράς και εμπορίας."

 Το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του με την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. από τους σμυριδεργάτες, όπως επισημαίνεται 
- Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν όλη την ευθύνη εξόρυξης, υποδομών, μεταφοράς, εμπορίς της σμύριδας, ενώ η ασφάλιση και η μισθοδοσία μεταφέρονται στις πλάτες των εργαζομένων, αφού θα λειτουργεί ως επιχείρηση απαλάσσοντας εντελώς το κράτος ακόμη και από αυτήν την κουτσουρεμένη ασφάλιση που διασφάλιζε τους σμυριδεργάτες.
- Μια τέτοια επιχείρηση , πέρα από τους κινδύνους που περικλείει για τους σμυριδεργάτες είναι καταδικασμένη, αφού θα πρέπει να διαθέτει μεγάλα ποσά για τη δημιουργία υποδομών και για τη λειτουργία τους.
-  Η Κοιν.Σ.Επ. δεν θα μπορεί να ανταγωνισθεί μεγάλους ομίλους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και το οριστικό κλείσιμο των σμυριδορυχείων ή την πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

- Αναφέρεται στην από 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, καυτηριάζοντας, ότι παρά τις υποσχέσεις υπουργών και βουλευτών, ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος στη συνάντηση αντιπροσωπείας των σμυριδεργατών μαζί του στις 14 Δεκεμβρίου είπε ξεκάθαρα ότι ο νόμος θα ισχύσει και για τους σμυριδορύκτες.

- Το πρόβλημα της ασφάλισης των σμυριδεργατών εντάσσεται μέσα στα γενικότερα πλαίσια της ασφαλιστικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλεται από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα ο νόμος αυτός ως απαράδεκτος και πέρα ως πέρα αντιλαϊκός.
Καταλήγοντας το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει ότι
"Εμείς διεκδικούμε τη λύση των προβλημάτων μας", επισημαίνει ακόμη το διοικητικό συμβούλιο, τονίζοντας, πως "είναι γνωστό ότι το κράτος εκμεταλλεύεται το σμυρίγλι και δεν πληρώνει την εργασία μας, παρά μόνο την αφάλισή μας, όπως επίσης είναι γνωστό ότι θέλει να ξεμπερδεύει με το σμυρίγλι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου