Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η αποζημίωση των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία .

zannetidis elgaΞεκινούν οι διαδικασίες εκτίμησης
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ αντιμετώπισε θετικά το αίτημα, αποφασίζοντας την έναρξη της εκτιμητικής διαδικασίας, ενώ φάνηκε η πρόθεση υπουργείου και ΕΛΓΑ, να υπάρξει - σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν από την ανομβρία, μέσα από κωδικούς ΠΣΕΑ.
Μάλιστα, ο κ. Ζαννετίδης ανέφερε στον κ. Κουρεμπέ ότι οι υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας τίθενται στη διάθεση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου το έργο της καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ξεκινήσει και η καταβολή των αποζημιώσεων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Μετά από τις ενδεδειγμένες ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την κατανόηση του προβλήματος από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο, την αναγνώριση της αναγκαιότητας αποζημιώσεων όσων επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία και την πραγματική βούληση του ΕΛΓΑ να “τρέξει” τη διαδικασία. Από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να επιτύχουμε την αποζημίωση των παραγωγών και κτηνοτρόφων μας και να περιορίσουμε, όσο γίνεται, την ζημιά που υπέστησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου