Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Έτσι συμβαίνει με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πάντοτε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε σε όλους τους υπουργούς μια μακροσκελή εγκύκλιο για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017.
Στην εγκύκλιο ενσωματώνεται και ένα τετρασέλιδο «Μνημόνιο» συνεργασίας. Θα το συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο καθένας το δικό του. Και θα δηλώνει «πίστη» στην «χρηστή διαχείριση».
 Ο καθένας στο υπουργείο του με τον προσωπικό του «κόφτη». Εντέλλονται οι υπουργοί να μην αναλάβουν καμία υποχρέωση, αν δεν εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την πληρωμή της.
Τα «Μνημόνια» δεν σταματούνε εδώ. Ο κάθε υπουργός θα υπογράψει αντίστοιχα «Μνημόνια» με τους εποπτευόμενους φορείς. Με τον καθένα ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει ο πρωθυπουργός το δικό του «Μνημόνιο».
Ένα πιθανό προβληματάκι. Στην Καλαμάτα, πρόσφατα, είχε δεσμευτεί για δωρεάν διόδια στις επόμενες εκλογές! Μεγάλος ο ενθουσιασμός του που εγκαινίασε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας σαν να ήταν δικό του το έργο


. Για φαντάσου να υπογράψει κι αυτός το «Μνημόνιο» Χουλιαράκη! Θα ξέρουμε, άλλη μια φορά, πως είναι ψεύτης. Εκτός αν εκτιμά, και τον πιστεύει, πως οι εκλογές θα γίνουν τόσο αργά
που θα έχουμε ξεχάσει την υπόσχεσή του. Η τήρηση των «Μνημονιακών» δεσμεύσεων αποτελεί για Γιώργο Χουλιαράκη «μεγάλη πρόκληση». Άλλωστε κι αυτός έχει συνυπογράψει όλες τις «Μνημονιακές» υποχρεώσεις της χώρας μας.
Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Είναι τεχνοκράτης. Και χρησιμοποιεί τις λέξεις με το πραγματικό τους νόημα. Το νομικό και το επιστημονικό. Δεν ισχυρίζεται στους ξένους και στους δανειστές μας αντίθετα και αντιφατικά με όσα επαναλαμβάνει μέσα στην Ελλάδα. Δυστυχώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν περνά μέρα που να μη χάνει κάποια από τα στοιχεία του ελάχιστους κύρους ενός πανεπιστημιακού καθηγητή. Υπέγραψε που υπέγραψε μια εμετικά ταπεινωτική επιστολή μετάνοιας προς τους δανειστές. Δεν σιώπησε, όμως. Η τελευταία του συνεισφορά στο τρελοκομείο των δηλώσεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.είνια όσα ασύνδετα έγραψε στον ιστότοπο opendemocrasy: «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που δεσμεύει όλα τα μέλη της Ευρωζώνης «λειτουργεί», κατά τον Ευκλείδη, «σαν μόνιμος ζουρλομανδύας». Η απόσταση από τη «μεγάλη πρόκληση» του Γιώργου Χουλιαράκη μέχρι το μόνιμο ζουρλομανδύα του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου