Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολής Ευκλείδη το Ανάγνωσμα

Θα μας ταλαιπωρούν. Ακόμα λίγο. Όχι πολύ. Κάποτε θα μάθουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής Ευκλείδη προς Ευρωπαίους.
Από τώρα είμαστε βέβαιοι για τα ακόλουθα:
Πρώτον: Θα υποσχεθεί ο Ευκλείδης, άλλη μια φορά, ότι δε θα το ξανακάνουν. Ένα σεμνό και διακριτικό «συγνώμη». 
Θα διερωτηθείτε. Γιατί; Είναι απλή η εξήγηση. Μέχρι τώρα ο Αλέξης μας διαβεβαίωνε ότι δεν έχει υπογράψει μια τέτοια απαγόρευση. Οι ξένοι, όμως, κατάλαβαν αμέσως πως ο Αλέξης, «το παιδί της Αριστεράς», δεν είχε καν διαβάσει αυτά που είχε πριν λίγους μήνες υπογράψει. 
Να του το ξαναθυμίσουν, άλλη μια φορά, έτσι το αποφάσισαν.
Δεύτερον: θα επιβεβαιώνει ο Ευκλείδης όλες τις δεσμεύσεις για όλα τα βασανιστικά μέτρα, που η κυβέρνησή του έχει δεσμευτεί. Και με το τρίτο μνημόνιο. Και με την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. Και μέσα από αυτές τις σχετικές διευκρινήσεις του Ευκλείδη οι ξένοι – εταίροι μας θα έχουν προσθέσει κι άλλα μέτρα. Κι άλλα βάρη σε βάρος του λαού μας.
Τρίτον: θα ενισχύεται ο ρόλος του αυτόματου κόφτη των δημόσιων δαπανών. Και όχι μόνο. Ο κόφτης θα επεκτείνεται και στις συντάξεις.
Θα ξαναρωτήσει ο καλόπιστος αναγνώστης: Μα, που τα βρήκατε όλα αυτά; Έχετε διαβάσει την επιστολή Ευκλείδη πριν από εμάς;
Η απάντησή μας είναι απλή. Η επιστολή του Ευκλείδη πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Δεν πρέπει να έχει περιοριστεί σε ομιχλώδη ευχολόγια. Διαφορετικά, γιατί οι ξένοι – εταίροι να την έχουν απαιτήσει αυτή την επιστολή με τόσο θόρυβο; Προφανώς! Οι καουμπόικες δηλώσεις Τσίπρα ότι «εμείς δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτε».
Και από την άλλη έχουμε το non paper που μοίρασε προχθές το Μαξίμου για την επιστολή Ευκλείδη. Εκεί ομολογούν όλα τα παραπάνω. Και αφήνουν υποσχετικές για πολύ περισσότερα.
Δυστυχώς για εκείνους, παίζουν τους καουμπόηδες στα πτωχευμένα στούντιο της ιταλικής Cinecitta με ψεύτικα κοστούμια και γερασμένα άλογα. Κι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε αυτό το ασυνάρτητο πανηγύρι λόγων και πράξεων μιας συγκεκριμένης ομάδας, που έχει στερηθεί πια την οποιαδήποτε δημοκρατική νομιμοποίηση. Εμείς δεν πληρώνουμε απλώς τα λάθη τους. Εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε και τα υπερβολικά πρόστιμα που μας επιβάλλει η τιμωρητική Δεξιά των κραταιών χωρών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου