Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Γαλλία: Θριάμβευσε ο Φιγιόν στις προκριματικές της κεντροδεξιάς

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κέρδισε το χρίσμα της κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με βάση τα στοιχεία από τα μισά περίπου εκλογικά κέντρα σε σύνολο 10.228, ο Φιγιόν συγκεντρώνει το 68.4% των ψήφων, έναντι 31.6 % του Ζιπέ. Ο τελευταίος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον Φιγιόν στις εκλογές του 2017.

Ο 62χρονος Φιγιόν, που θεωρούνταν αουτσάιντερ πέτυχε απροσδόκητη νίκη στον πρώτο γύρο με ποσοστό μεγαλύτερο του 44%.
Όπως σχολιάζει το Reuters, τα βλέμματα στρέφονται τώρα στους Σοσιαλιστές με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών. Tα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή του πρώτου γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου