Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τα «δίνει» όλα η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση –Κρίσιμες συζητήσεις με τους δανειστές

Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται για ένα νέο «πακέτο» επιβαρύνσεων στα εισοδήματα του.
Κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στα εργασιακά, αυξήσεις έμμεσων φόρων και μια σειρά άλλων ανοιχτών ακόμη θεμάτων συζητούνται αυτήν την ώρα μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και του κυβερνητικού επιτελείου, τα οποία και θα «ματώσουν» ακόμη περισσότερο τη τσέπη όλων μας.

Στην ελληνική ομάδα μετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιάρακης και Παπαδημητρίου, καθώς και η κυρία Αχτσιόγλου, σε  μια προσπάθεια προσέγγισης των θέσεων των δυο πλευρών, λίγο πριν το κρίσιμο EuroWorking Group της ερχόμενης Δευτέρας.
Εκεί, αναμένεται να διευθετηθούν και όλα τα τεχνικά, ανοικτά ζητήματα, ώστε να «κλείσει» η δεύτερη αξιολόγηση και επισήμως, στο EuroGroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle και σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη το βράδυ, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παρότρυνε να κλείσει το συντομότερο η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου οι συζητήσεις να επικεντρωθούν στη συνέχεια στο χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου