Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Νέες διώξεις για στημένους διαγωνισμούς στα Δημόσια Έργα

Μετά τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος των διοικήσεων της «ΑΚΤΩΡ» και της «ΜΟΧΛΟΣ» για κακουργηματική απάτη που αφορά το στήσιμο των διαγωνισμών σε δύο δημόσια έργα, έρχεται και η σειρά δύο άλλων κατασκευαστικών ομίλων.
Σύμφωνα με δικαστική πηγή, οι διοικήσεις δύο ακόμα κατασκευαστικών ομίλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για χειραγώγηση διαγωνισμών. Μάλιστα οι διώξεις ασκούνται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.
Το καρτέλ των εργολάβων

 Οι διώξεις σε βάρος των διοικήσεων των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών για το στήσιμο των διαγωνισμών σε συνδυασμό με τα πρόστιμα – μαμούθ τα οποία θα επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος για το καρτέλ στα δημόσια έργα, στο οποίο εμπλέκονται οι μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες τεχνικές εταιρείες, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των εργολάβων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το καρτέλ των εργολάβων είχε συνάντηση το προηγούμενο Σάββατο σε σπίτι στο Ψυχικό.
Οι επικεφαλής πέντε κατασκευαστικών ομίλων μαζί με τους αντιπροσώπους της Γερμανικής Hochtief και της Γαλλικής Βίνσι επιχείρησαν να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις διώξεις και το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η εκτίμηση που κυριάρχησε είναι ότι οι διοικήσεις των ομίλων τίθενται σε δικαστική ομηρία και ότι ο κατασκευαστικός κλάδος κινδυνεύει με κατάρρευση, αν ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα.
Ένας επικεφαλής κατασκευαστικού ομίλου μετέφερε στους υπόλοιπους εργολάβους και τις θέσεις της κυβέρνησης στο επίμαχο αυτό ζήτημα. Ο εν λόγω εργολάβος είχε βρεθεί πριν από ένα μήνα στο Μαξίμου, όπου συζήτησε με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να σταματήσουν μεγάλα έργα στα οποία συμμετέχουν οι ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου