Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο αμοραλιστής αριστεριστής Μηλιός

Ο Μηλιός δέχθηκε «με μεγάλη χαρά» την πρόταση να αναλάβει Πρόεδρος του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφού αυτήν την περίοδο …δεν κατέχει καμία θέση «στην κεντρική πολιτική σκηνή» και δεν συμμετέχει ενεργά σε «κάποια συλλογική ή κομματική» δραστηριότητα.
Αυτά είπε ο χαρούμενος Μηλιός, δικαιολογώντας γιατί αποδέχθηκε την πρόταση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο γνωστός αριστεριστής και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας – Πρόεδρος πια – υπήρξε μία μεγαλοπρεπής ρουκέτα που εκτοξεύθηκε μέχρι τα δύο μέτρα, έκανε ένα «μπαμπ» και καρφώθηκε στο έδαφος. Ξεκίνησε ως ο μέγας γκουρού της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που, υποτίθεται, θα κατελάμβανε καίρια θέση στο οικονομικό επιτελείο όταν το κόμμα του θα γινόταν κυβέρνηση και δεν κατάλαβε για πότε ο Βαρουφάκης του έφαγε τη θέση και τον ξαπόστειλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και ο Μηλιός, επιλαχών στην Ευρωβουλή, έμεινε άπραγος εκτός της κοσμογονίας. Έμεινε να κοιτάζει το άπειρο με το χαρακτηριστικό βλέμμα της αταραξίας και, ενδεχομένως, να συλλογιζόταν το μέλλον της Αριστεράς από την σκοπιά του Λαφαζάνη ή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πώς θα φάνταζε η αφεντιά του στο πλευρό τους.
Ο Μηλιός , αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, έσπασε τη σιωπή του που διατηρούσε για λόγους «κομματικής νομιμότητας», και με ένα περισπούδαστο άρθρο του, επιχείρησε να διατηρηθεί στο προσκήνιο, ενισχύοντας το μέτωπο αντιευρωπαϊστών, δραχμιστών, κομμουνιστών και κατακεραυνώνοντας τη δεξιά στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα.. Συμπτωματικό και μόνον, βέβαια, ήταν το γεγονός ότι η εκδήλωση του αντιευρωπαϊκού μένους του σημειώθηκε, αφού ο Ν. Χουντής κατοχύρωσε τη θέση του επιλαχόντος στην Ευρωβουλή και αντικατέστησε τον Μανώλη Γλέζο στις Βρυξέλλες.
Έκτοτε… χάθηκε! Δεν το άντεξε προφανώς, ούτε ο ίδιος ούτε η τσέπη του. Έτσι και ξέχασε αμέσως μόλις του προτάθηκε η Προεδρεία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την προδοσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την μνημονιακή στροφή, το κακό ευρώ κλπ, κλπ.

Ο ίδιος μπορεί να προσκόμισε και κάποιο όφελος ακόμη, που εμείς θα μάθουμε στο μέλλον. Για παράδειγμα μια κάποια υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές… Εμείς, μείναμε για άλλη μία φορά άλαλοι με τον αμοραλισμό όλων αυτών των αριστεριστών, ριζοσπαστών, αντισυστημικών, που υπήρξαν, ή υπάρχουν στο κόμμα του κ. Τσίπρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου