Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ! Έλεος!

Μόνο ο Πολύδωρας μας έλειπε! Τι θυμηθήκαμε; Τι έπρεπε να θυμόμαστε;
Το «στρατηγό Άνεμο»! Αυτός έφταιγε για τις τεράστιες πυρκαγιές και καταστροφές του καλοκαιριού του 2007. Αυτός έφταιγε για την κυβερνητική αδυναμία προστασίας ανθρώπων κα περιουσιών.
Τις ζαρτινιέρες στη Θεσσαλονίκη!
Αυτές έφταιγαν για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών που αποδεδειγμένα κακοποιήθηκαν από αστυνομικά όργανα!
Την ένδοξη και παραγωγική θητεία του ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων το Μάιο του 2012! Διήρκησε μόλις μία μέρα. Και το κατάφερε! Διόρισε την κόρη του στη Βουλή!
Και τόσα άλλα! Ων ουκ έστι αριθμός.
Πράγματι! Μοιράστηκα με τους περισσότερους συμπατριώτες μας την ίδια απορία. Ο Πολύδωρας πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης; Γιατί τον ανέσυρε από την πολιτική αφάνεια ο Αλέξης; Και, μάλιστα, με τα τύμπανα της προεξόφλησης της θετικής ανταπόκρισης από τη Ν.Δ.; Για να ενισχύσει την εντύπωση στο συντηρητικό χώρο ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την πολιτική Τσίπρα με ανθρώπους του;

Δε χρειάστηκε να μείνουμε με την ίδια απορία για πολλή ώρα. Τα διάφορα ερωτήματά μας έσβησαν πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η στημένη συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση χθες το πρωί.
Πέρα από τις αηδείς κολακείες του προς τον Τσίπρα και την υβριστική επίθεση του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας πέρασε, όλους μας, με τη γνωστή πατσαβούρα της λάσπης του αριστεροδεξιού λαϊκισμού: Είμαστε, όλοι, συνταγματολόγοι και δικηγόροι, έμμισθα όργανα της «διαπλοκής».
Το ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να υποστηριχθεί η πρόταση του Αλέξη για Πολύδωρα ως προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, δε χρειάζεται πολλή σκέψη.
Από τη αρχή δεν είχε μέλλον μια τέτοια πρόταση. Τότε γιατί η κυβέρνηση τη δημοσιοποίησε και, μάλιστα, τόσο άκαιρα;
Μία μόνο εξήγηση χωράει στους χαλεπούς καιρούς του κυβερνητικού πανικού και δικαιολογημένου εκνευρισμού. Λίγες ώρες, μία μέρα, έστω, χρησιδανείου υβρεολογίας σε βάρος των αντιπάλων της σημερινής κυβέρνησης.
Αυτός ο πανικός και αυτός ο εκνευρισμός δικαιολογεί και μια άλλη πρόταση του Νίκου Παππά: Να δοθούν προσωρινές άδειες σε όλους όσοι τις ζητήσουν, αρκεί να υποβάλλου μια αίτηση και μερικά εκατομμύρια. Και αυτές τις προσωρινές άδεις να τις δώσει πάλι ο Νίκος Παππάς.
Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Και αυτή η πρόταση είναι αντισυνταγματική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου