Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας είναι δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές».

Τι εννοούσε ο… ποιητής; Δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος!
Πολλά! Μερικά από αυτά είναι ανεκτά ή και παραδεκτά. Ορισμένα, όμως, κρίσιμα κινούνται στα όρια των θεσμών ή και ακόμα καθ ΄υπέρβασή τους. «Θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά θα τις υπονομεύσουμε από τα μέσα».
Δυστυχώς για τον κ. Λευτέρη Κρέτσο. Το μόνο ακροατήριο, που του πρέπει και αξίζει, είναι το πολύ μικρό εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ . Να το διορθώσω: του ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.
Όλα φαίνονται,πως κινούνται μέσα στο μικρόκοσμό τους. Έστω και αν σε μια στιγμή της ιστορίας γιγαντώθηκε.
Θαυμάστε τους! Και τι δεν είπαν! Ο Αλέξης μπροστάρης. Θέλει να βάλει σκληρά διλλήματα στους δανειστές. Δεν τον ενδιαφέρει τι υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015. Ούτε σε τι συμφώνησε τον Μάιο του 2015. Αυτός παίζει. Και χαρίζει στο φιλοθεάμον κοινό «χαριτωμενιές». Είχε ξεχάσει ο βαρυφορτωμένος πρωθυπουργός μας πως ήταν μια μέρα ανασχηματισμού. Τόσο άνετα.

Όμως, το βλέπουμε. Επιχειρεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ρήξης με τους δανειστές. Σε πολλά ζητήματα ή και σε όλα. Θέλει να δείξει ότι τα παίζει όλα για όλα. Ξεχνάει, βέβαια, κάτι, που έμαθαν, από τα πολλά, οι παλιότεροι. Πως, αν σπρώξεις τους ξένους στη γωνιά των εκβιαστικών διλλημάτων, αυτοί εγκαταλείπουν το γήπεδο και σε αφήνουν να παίζεις μόνος σου. Χωρίς αντίπαλους παίχτες. Χωρίς ελπίδα νίκης.
Δεν μπορεί να μην τα ξέρει αυτά ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε γιατί προσχωρεί σ’ αυτόν τον αναμφισβήτητο τυχοδιωκτισμό;
Ψάχνεται! Βλέπει, πως η δημοσκοπική κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Και νομίζει πως μπορεί να προβοκάρει νωρίτερα τους αντιπάλους του. Ακόμα και με εκλογές στην αρχή της άνοιξης. Και αν του καθίσει, κάθισε!
Απ΄ ότι φαίνεται τα μαντάτα δεν είναι καλά. Όχι, βέβαια, τόσο τραγικά όσο ισχυρίζονται ή διαρρέουν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Αυτοί περπατάνε με την πλάτη στον τοίχο. Σκέπτονται τα γενικά. Δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για τα αλλεπάλληλα email, που καταφθάνουν σαν τσουνάμι, από τις Βρυξέλλες. Δεν κρύβουν όμως και την αγωνίας τους για τις προσωπικές τους τύχες.
Δεν ξέρουμε, ποιος έδωσε στον κ. Λευτέρη Κρέτσο την εντολή να πει όσα είπε. Εμείς καταλάβαμε. Και δεν πρόκειται να τον στηρίξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου