Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γκρεμίστηκε το οικοδόμημα για τις άδειες

steΚάτωχρη, με φωνή που έπνιγε ο θυμός και η απόγνωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιχείρησε να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που γκρέμισε εκ θεμελίων το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Και τι είπε; Εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο,«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά και ανοιχτές σε κριτική», πρόσθεσε.
Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια απόφαση. Το είπε, άλλωστε, ο Νίκος Παππάς λίγο αργότερα: θα βρούμε τρόπο να φέρουμε ρύθμιση-γέφυρα μέχρις ότου γίνει ο νέος διαγωνισμός. Και θα πληρώσουν όσα κανάλια εκπέμπουν ήδη.
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση ηττήθηκε πανηγυρικά. Επιχείρησε να κρίνει η ίδια, το πόσα κανάλια θα υπάρχουν και με τι τρόπο θα τους δοθούν άδειες. Το ΣτΕ αποφάσισε, όμως, ότι όλα αυτά κινούνται μακράν του Συντάγματος.

Τι θα γίνει από δω και πέρα; Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν ούτε πιέσεις, ούτε εκφοβισμούς, ούτε εκβιασμούς. Και απέρριψαν το παραμύθι «μα, θα δώσουμε πίσω στους λεφτάδες τα εκατομύρια που πλήρωσαν και εμείς προορίζαμε για προσλήψεις νοσηλευτών και παιδικούς σταθμούς»;
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας επιβεβαίωσαν ότι κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και τη συνείδησή τους.
ΥΓ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να εκμαυλίσει και να εκβιάσει τους ανώτατους δικαστές με όλους τους τρόπους. Και απέτυχε. Κάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου τους προέδρους του Αρείου Πάγου, Συμβουλίου Επικρατείας, Νομικού Συμβουλίου και τους έταξε αύξηση των μισθών τους. Απέτυχε. Και μετά κρεμάστηκε στα «μανταλάκια» της Αυγής ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που διαφωνούσε με το νόμο Παππά, επειδή είχε εξωσυζυγική σχέση -γνωστή, πάντως, εδώ και διόμισι χρόνια. Τότε οι δικαστές κατάλαβαν ότι αύριο μπορει να έρθει η σειρά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου