Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Επικοινωνιακό "παιχνίδι" από την κυβέρνηση-Επισπεύδει τη διάσκεψη προέδρων της Βουλής για σύγκληση ΕΣΡ, χωρίς κατάργηση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός

neo-kubernitiko-alaloum-meta-to-freno-tou-ste-gia-tis-adeiesΚυβερνητικό αλαλούμ με τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.
Ενώ μέχρι και πριν λίγες ώρες κορυφαία στελέχη, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής και οι καθ' ύλην αρμόδιοι κκ Παππάς και Κρέτσος ανέφεραν πως τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για τα κανάλια και στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης -είχε μάλιστα ακουστεί ότι η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συγκληθεί την Τετάρτη- τώρα αλλάζει ρότα.
Οπως έγινε γνωστό με γραπτή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη «ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ», κάτι που θα συμβεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Ωστόσο αυτή η κίνηση μοιάζει τελείως επικοινωνιακή, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και η Νέα Δημοκρατία, έχουν διακηρύξει πως είναι έτοιμα να προχωρήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού όμως προηγουμένως έχει καταργηθεί ο νόμος Παππά, και άρα επιστρέψουν οι ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο στόχος αυτής της κυβερνητικής "ντρίπλας" -να ρίξει δηλαδή το μπαλάκι των ευθυνών στην αντιπολίτευση- γίνεται σαφής από την τελευταία παράγραφο της δήλωσης της Ολγας Γεροβασίλη: «Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου