Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο εκβιασμός ως πολιτική μέθοδος

Εκβιάζουν! Με πολλούς τρόπους. Όσα πρόσωπα βρεθούν στο δρόμο τους. Όσες καταστάσεις καλούνται να διαχειριστούν.
Εκβιάζουν και τους δικαστές! Τι ήταν αυτό την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ; Ασύλληπτο! Δεν υπάρχει προηγούμενο! Κατέγραψαν διαλόγους ανώτατου δικαστή με κάποια νεαρή κυρία. Και με κάποιο “άρωμα” ερωτικής σχέσης. Στα υπονοούμενα, δηλαδή. Τι σύμπτωση; Την επόμενη ημέρα αυτός ο ανώτατος δικαστής θα συμμετείχε στην κρίσιμη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Όσοι γνωρίζουμε τα του Συμβουλίου Επικρατείας, ήμασταν βέβαιοι ότι ο συγκεκριμένος ανώτατος δικαστής θα υποστήριζε την άποψή του με καθαρή δικανική ένταση. Με επιχειρήματα βασισμένα στη νομολογία. Άλλωστε οι πληροφορίες συμπίπτουν. Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός είχε προηγουμένως αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και αυτή η αντιπαράθεση θα συνεχιζόταν και την περασμένη Παρασκευή.

Μόνο οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αυτό το προνόμιο. Να παγιδεύουν τα σώψυχα μας. Και να εκβιάζουν μετά τις ψυχές των ανθρώπων. Και το μυαλό τους.
Εκβιάζουν! Κανένας δεν αμφισβητεί πια ότι η υποκλοπή των συνδιαλέξεων μεταξύ στελεχών του ΔΝΤ ήταν έργο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Άλλωστε από αυτές και τους πάτρωνές των επιχειρήθηκε η αξιοποίηση του προϊόντος της υποκλοπής.
Ο κατάλογος είναι μακρύς.
Οι απειλές του Παπαγγελόπουλου την πρώτη κιόλας μέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της παρούσας κυβέρνησης. Δεν απευθυνότανε στους βουλευτές που ενδεχομένως παρακολουθούσαν το παραλήρημά του. Στο μυαλό του είχε διαμορφώσει ένα άλλο ακροατήριο. Τους δικαστές τους ίδιους. Και τι είπε ο πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή; «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα». Δεν αξίζει κάθε προσπάθεια συμπλήρωσης των λεγομένων του. Ούτε καν αναφορά στις παπαρολογίες που εκστόμισε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Εκβιάζουν! Με το “μαύρο” σε όλα τα κανάλια. Τόλμησαν να φέρουν τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για να τα κλείσουν εδώ και τώρα. Δε δίστασαν οι αδίστακτοι να προσβάλουν και να εκθέσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας και όσους δικαστές δείχνουν προθυμία για να τους κατανοήσουν. Ακόμα και η εσωτερική κατακραυγή υψώθηκε πελώρια. Την τροπολογία την πήρανε πίσω. Με την υπόσχεση να την ξαναφέρουν.
Ακούστε με! Το ’χω ξαναγράψει. Και ξαναπεί. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση. Αλλά αυτοί δεν κυβερνούν.
Κυβερνούν εκείνοι που θεωρούν νόμιμη κυβερνητική δράση τη χρήση εκβιαστικών μεθόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου