Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σάλος με το #perouka_gate! Όλα όσα συνέβησαν με τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη

Σάλος επικρατεί από χθες το βράδυ στη δημοσιογραφική και όχι μόνο κοινότητα από την πρωτοφανή υπόθεση που αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου, με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους του Star και του Alpha, Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνο Δημάδη, αντίστοιχα, ανταποκριτές στις ΗΠΑ, που φαίνεται να συνελήφθησαν, αφού ήταν μεταμφιεσμένοι και παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.
Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία. Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Όπως γράφει η «Αυγή», συντάκτης της επικοινώνησε με τον συνεργάτη του Νίκου Παππά , Γιώργο Χριστοφορίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός.
Πως… βγήκαν οι περούκες
Οι δυο δημοσιογράφοι επιχείρησαν να διαφύγουν της σύλληψης, γράφει ρεπορτάζ του EleftherosTypos.gr, σημειώνοντας πως ένας από τους δυο εντοπίστηκε σε καφετέρια απέναντι από το σημείο όπου διαδραματίστηκε το πρωτοφανές περιστατικό και ο δεύτερος σε κοντινή διασταύρωση.
Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «πηγές αναφέρουν πως ο ένας εκ των δύο επέστρεψε εξ αρχής στο μπαρ για να πληρώσει τα ποτά προκειμένου να καλυφθεί νομικά σε ενδεχόμενη δίκη».
Το EleftherosTypos.gr αναφέρει πως ο αστυνομικός που τους συνέλαβε, δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί και τους ρωτούσε επίμονα αν είναι όντως δημοσιογράφοι. Ο Κορεατικής καταγωγής αστυνομικός μεγάλωσε στην Αστόρια, στην ελληνική γειτονιά της Νέας Υόρκης και έχει παντρευτεί Τουρκάλα. Έχει υπηρετήσει και ως επικεφαλής για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία. Τώρα εργάζεται για το Bureau of Diplomatic Security – US Department of State. Χαρακτήρισε την πράξη των δύο δημοσιογράφων ανόητη και ηλίθια, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως θα μπορούσε να έχει άλλη πιο σοβαρή κατάληξη.
Αφού έγινε ο έλεγχος των στοιχείων τους, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, με την ελληνική πλευρά να επιλέγει να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους και να μην τους υποβάλει μήνυση.
Η ιστοσελίδα tribune.gr φέρνει στο φως φωτογραφίες των δυο δημοσιογράφων με τις… περούκες, λίγο μετά το περιστατικό αλλά και της απόδειξης που φέρονται να έκοψαν στο όνομα συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας.
Η ιστοσελίδα tribune.gr, στο μεταξύ, δημοσίευσε φωτογραφίες των δυο δημοσιογράφων με τις… περούκες, λίγο μετά τη σύλληψή τους αλλά και της απόδειξεις που φέρονται να έκοψαν στο όνομα συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου