Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρες δικαιοσύνης

Ήταν αναμενόμενο. Με βάση ενδείξεις, που ήσαν βέβαιες. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος καναλάρχης δεν είχε το ρευστό για να υποβάλλει τη θηριώδη σε μέγεθος προσφορά του. Ούτε είχε τόσο μεγάλη περιουσία, για να δανειστεί το αναγκαίο ρευστό, από μία τράπεζα, που θα λειτουργεί νόμιμα. Τα βοσκοτόπια, ακόμα και αν ήσαν δικά του, ποτέ δεν έχουν τέτοια και τόση αξία, για να δικαιολογήσουν ισοδύναμο νόμιμο δανεισμό του.
Η κυβέρνηση και ο Νίκος Παπάς δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, με όσους τρόπους κάθε εξουσία διαθέτει. Τον έχει βοηθήσει μέχρι τώρα αρκετά. Στην εργοληπτική του δραστηριότητα. Και όλα συνηγορούν ότι η γενναιόδωρη χρηματοδότησή του, από ελεγχόμενες από την κυβέρνηση τράπεζες, τώρα πια συναντά πολλά εμπόδια.
Είναι πεντακάθαρο ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε. Κυρίως, από την άποψη της πολιτικής ηθικής. Είχε θέσει ως στόχο την συντριβή της «διαπλοκής». Και στο τέλος βρέθηκε βαθιά διαπλεκόμενη. Και ποιος έσπευσε να την βοηθήσει; Ή μάλλον ποιόν κάλεσε η κυβέρνηση να την συνδράμει στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές της; Τον Ιβάν Σαββίδη! Τον άνθρωπο δεν τον ξέρουμε. Εμφανίστηκε από το πουθενά. Λέγεται ότι διετέλεσε βουλευτής του Πούτιν. Και ότι αυτό συνιστά προτέρημα και πλεονέκτημά του. Προσωπικά δεν το αποκλείω. Αλλά δεν αρκεί.

Θέλει, όμως, πραγματικά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να υπηρετήσει την ενημέρωση; Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του, τότε, μάλλον, έχει άλλους στόχους. Ο ίδιος ομολόγησε, μετά το πέρας του «μαντρώματος» (έτσι περιέγραψε την παράδοξη δημοπρασία ο πρωθυπουργός), ότι δεν τον ενδιέφερε να λάβει τηλεοπτική άδεια. Ήθελε μόνο να ανεβάσει το τίμημα της άδειας για να ακριβοπληρώσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι καναλάρχες. Δηλαδή, περιέγραψε τον εαυτό του, ως ένα «λαγό». Χθες άλλαξε άποψη. Το δικό μας ερώτημα: μήπως τώρα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι πάλι «λαγός»;
Αυτό, όμως, που πραγματικά μένει ως καυτό ζήτημα, είναι η ευθύνη των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού. Βεβαίωσαν, ψευδώς, ότι ο υποψήφιος καναλάρχης, που δεν κατέβαλε το τίμημα, ότι είχε ικανή περιουσία και είχε το αναγκαίο ρευστό για να τηρήσει την υποχρέωσή του. Το έγκλημά τους είναι, λόγω ποσού, κακούργημα.
Κάποιος εισαγγελέας θα κινηθεί. Μπορεί όχι σήμερα. Ίσως αύριο ή μεθαύριο. Ένα είναι απολύτως βέβαιο: θα κινηθεί οπωσδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου