Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

tileoptikes-adeiesΟι οκτώ υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα κονταροχτυπηθούν σε μια μαραθώνια δημοπρασία κεκλεισμένων των θυρών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Παράλληλα, απαγορεύεται η χρήση προσωπικών υπολογιστών, κινητών, ή άλλων ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα εγκατασταθεί η Ειδική επιτροπή μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που θα βρίσκονται εκεί για να μπορούν να εποπτεύουν τη διαδικασία και από την αντίπερα όχθη.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής και υποψηφίων με καθορισμένους κλητήρες. Τα 5μελή επιτελεία των διεκδικητών, θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους.
Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.
Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς, αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα σταδιακά και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση.
Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.
Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, το τίμημα για κάθε άδεια ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου