Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών και παραστάσεων όπερας, στον Πύργο Μπαζαίου

Σειρά κινηματογραφικών προβολών, Γαλλικών ταινιών με Ελληνικούς υπότιτλους και δύο παραστάσεων όπερας, από το Λυρικό Φεστιβάλ της Aix-En-Provence 2016, παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, στον Πύργο Μπαζαίου, από 25/8 έως 4/9/2016.
Οι προβολές, οι οποίες γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό είναι συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το Λυρικό Φεστιβάλ της Aix-En-Provence.

Πρόγραμμα προβολών

QUAI D’ ORSAY | 25/8 | 21.30
Σκηνοθεσια : BERTRAND TAVERNIER
(2013)
Διάρκεια : 1h 54 min
Comedy
Ο Alexandre Taillard Worms είναι ένας άνθρωπος τολμηρός που απευθύνεται σε γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας του της Γαλλία.  Ο Arthur Vlaminck, ένας νεαρός φοιτητής προετοιμάζει τη διατριβή του, προσλαμβάνεται στο  διπλωματικό τμήμα του Υπουργειου Εξωτερικων. Αυτός πρέπει να γράψει την ομιλία του υπουργού, αλλά ακόμα πρέπει να ασχοληθεί και με την ευαισθησία και τη συνοδεία του Υπουργου ...

LULU FEMME NUE | 26/8 | 21.30
Σκηνοθεσία: SOLVEIG ANSPACH
(2013)
Διάρκεια: 1h 30 min
Comedy-drama
Μετά από μια χαμένη συνέντευξη, Lulu αφήνει το σύζυγό της και τα τρία παιδιά. Εκμεταλλεύεται λίγες μέρες της ελευθερίας, μόνο, στην ακτή, και χωρίς ενοχές. Στην πορεία συναντά έναν παράξενο άνδρα που προστατεύεται από τους αδελφούς του, μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει βαρεθεί μέχρι θανάτου και μια υπάλληλο που παρενοχλείται  από το αφεντικό της ... Τρεις αποφασιστικές συναντήσεις που βοηθούν την  Lulu να βρει  τον  χαμένο της εαυτό.

AUGUSTINE | 28/8 | 21.30
Σκηνοθεσία: ALICE WINOCOUR
(2012)
Διάρκεια: 1h 41min
Drama
Παρίσι, χειμώνας 1885. Στο Pitié Salpêtrière, ο καθηγητής Charcot μελετά μια μυστηριώδη ασθένεια: υστερία.  Η Augustine, 19 ετών, γίνεται το αγαπημένο ινδικό χοιρίδιο του, το αστέρι των εκδηλώσεων που οργανωνει για την ύπνωση. Σχετικά με το θέμα της μελέτης, γίνεται σταδιακά αντικείμενο πόθου.

VIOLETTE | 29/8 | 21.30
Σκηνοθεσία : MARTIN PROVOST
(2013)
Διάρκεια: 2h 12 min
Drama
 Η Violette Leduc, νόθο παιδί που γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά την Simone de Beauvoir στα χρόνια μετά τον πόλεμο στο St-Germain-des-Prés. Έτσι ξεκινάει μια έντονη σχέση μεταξύ δύο γυναικών, όπου η Violette αναζητά την ελευθερία μέσα από τη γραφή, ενώ η Simone είναι πεπεισμένη ότι κρατάει στα χέρια  της την τύχη του ένος εξαιρετικού συγγραφέα.

9MOIS FERME | 30/8 | 21.30
Σκηνοθεσία: ALBERT DUPONTEL
(2012)
Διάρκεια: 1h22min
Comedy
Νεαρή δικαστής με αυστηρά ήθη και ανύπαντρη,  η Ariane παθαίνει ένα σοκ: είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας ήταν  μια επικίνδυνη και εγκληματική  προσωπικότητα. Μια ξέφρενη κωμωδία, μεγάλη έκπληξη hit της χρονιάς - 2014 César καλύτερου σεναρίου και βραβείο Dupontel César για την καλύτερη ηθοποιό για Κιμπερλέν.

Έτσι κάνουν όλες (Β.Α. Μότσαρτ) / Cosi fan Tutte (W.AMozart|
2/9 | 21.00
Σκηνοθεσία: Christophe Honoré 

Πελλέας και Μελισσάνθη (Κ.Ντεμπυσσύ) / Pelléas et Mélisande (CDebussy4/9 | 21.00
Σκηνοθεσία: Katie Mitchell 

Όλες οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο

Χώρος: Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου. 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού
Τηλ. 22850 31402

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου