Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η «καραμανλική» Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα και οι «νταβατζήδες»

Όσοι διατηρούσαν ακόμη αμφιβολίες για τις «εκλεκτικές συγγένειες»  του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, θα πρέπει να πείσθηκαν τα τελευταία 24ωρα ακούγοντας τον Νίκο Παππάalter ego του πρωθυπουργού. Βγήκε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά για να υπερασπιστεί τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να επικρίνει τη ΝΔ για την αρνητική στάση της, και φρόντισε να αντιπαραβάλει την πολιτική του του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκείνη του Κώστα Καραμανλή.
 «Η ΝΔ αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον τωννταβατζήδων», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναφέροντας τη φράση που είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός στο σουβλατζίδικο του Μπαιρακτάρη το 2004, πριν φέρει στη Βουλή το νόμο για τον«βασικό μέτοχο«, με τον οποίο επιχείρησε να απαγορεύσει σε όποιον έκανε δουλειές με το δημόσιο να είναι και μέτοχος τηλεοπτικής επιχείρησης.

Βεβαίως, ο νόμος αυτός κατέρρευσε στην Ευρωπαική Ένωση και η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αναγκαστεί να τον πάρει πίσω άρον άρον. Έτσι και η οικογένεια Μπόμπολα, που αποτελούσε τον βασικό στόχο του Καραμανλή, δεν εξαναγκάστηκε να πουλήσει την εκδοτική της εταιρεία Πήγασος (Έθνος, Ημερησία, Goalnews), η οποία συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει με 32,5% στο μετοχικό κεφάλαιο τουMega.
Εκείνο που παρέλειψε να επισημάνει ο υπουργός Επικρατείας της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι ο τότε «στοχοποιημένος εχθρός» του Καραμανλή (και «δαίμονας» για τον ίδιο τον Τσίπρα έως τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015) είναι τώρα «εκλεκτός φίλος». Ο Φώτης Μπόμπολας έχει ταυτιστεί πλήρως με την κυβερνητική πολιτική -αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Πώς αλλιώς πέτυχε να του εκταμιευτεί το δάνειο των 80 εκατ ευρώ μέσα στο 2016 -δάνειο που είχε εγκριθεί το 2014, αλλά είχε παγώσει…
Κλείνοντας, σημειώνω ότι οι «υπόγειες» επικοινωνίες Τσίπρα -Καραμανλή (και μέσω του καραμανλικότερου των καραμανλικών Προκόπη Παυλόπουλου) μόνο καλό δεν κάνει στη σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τους νεοδημοκράτες. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στη μάχη για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, όπου η ανοιχτή στήριξη του Καραμανλή στον Βαγγέλη Μειμαράκη μετετράπη σε μπούμερανγκ για τον θεωρούμενο ως βέβαιο νικητή. Ήταν η πρώτη φορά που οι νεοδημοκράτες γύρισαν την πλάτη με τόσο ξεκάθαρο τρόπο στον πρώην πρωθυπουργό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου