Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια ζωής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια διαρκούς παρουσίας και παραγωγής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί στις 20 Αυγούστου 2016 στο Χαλκί. 
Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1896 με τον Μάρκο Γρηγ. Βαλληνδρά, συνεχίστηκε από τον Γιάννη Σακελλιάδη και συνεχίζεται και σήμερα με επιτυχία από την κ. Ερήνη Σακελλιάδου-Φραγκουδάκη. Συγχαρητήρια. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος κ. Αντώνης Τζιώτης που αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις προσωπικότητες της επιχείρησης της ποτοποιίας Βαλληνδρά της πολυβραβευμένης και με διεθνή βραβεία, ενώ τα στελέχη του πολιτιστικού οργανισμού "Αιών" που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου κ. Μάριος Βαζαίος και κ. Στέλιος Κρασανάκης απένειμαν στην κ. Ειρήνη Σακελλιάδου-Φραγκουδάκη ομοίωμα κυκλαδικού ειδωλίου ως ειδικού βραβείου με την ονομασία "Κυκλαδικό Όσκαρ" που καθιέρωσε το Φεστιβάλ Νάξου. 

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Καλογερά αποτέλεσε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με εκλεκτούς καλλιτέχνες της μουσικής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παρευρεθέντες στην εκδήλωση κίτρο ειδικής συνταγής ενώ τα ποτηράκια που περιείχαν το κίτρο τους δωρίθηκαν ως συλλεκτικά είδη.
Η εκδήλωση ήταν μια σημαντική γιορτή για το Χαλκί που συγκέντρωσε σηαντικές παρουσίες. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, πολλοί επιστήμονες και λοιποί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και άνθρωποι κάθε επαγγέλματος.
Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του προέδρου του κόμματος "Ποτάμι" κ. Σταυρου Θεοδωράκη. 
Συγχαρητήρια στην ποτοποία Βαλληνδρά για την μέχρι τώρα επιτυχή δράση της και ευχόμαστε περαιτέρω επιτυχίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου