Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ. Το ίδιο σκηνικό και φέτος και το αντιμετωπίζουν τραγουδώντας . "θελουμε νερό, νερό το γ@@@@@ένο και όχι να λουζόμαστε με εμφιαλωμένο..."

Αυτά λέγαμε πέρυσι… Φέτος όμως η κατάσταση παραμένει η ίδια. Και μάλιστα σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου όπως μας αναφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής για 5η ημέρα (από τα ξημερώματα της Τρίτης) το νερό έρχεται πλέον με το σταγονόμετρο. 
Και τα πνεύματα έχουν οξυνθεί. Νιώθουν αδικημένοι. Ξεχασμένοι και δεν το κρύβουν. Όπως μας ανέφεραν σε τηλεφωνική επικοινωνία αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Σαλτερή έχουν επισκεφθεί τον Δήμο και τον Αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Πολυκρέτη από πέρυσι έως φέτος οκτώ φορές.
 Η τελευταία ήταν στις 5 Ιουνίου. Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε επίπεδο ύδρευσης που αντιμετωπίζουν. Για το ζήτημα του νερού στην πηγή του Αι Γαλάτη στον Οσκελό. Πήραν σε όλες τις επισκέψεις την ίδια απάντηση «ότι θα αντιμετωπιστεί και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Κι όμως το νερό τρέχει με το …σταγονόμετρο. Οι τουρίστες φεύγουν από τα δωμάτια και το πρόβλημα εκτίνεται έως την Μικρή Βίγλα. Μάλιστα, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι κάτοικοι της Βίβλου αφού κι αυτοί επηρεάζονται από την έλλειψη νερού. Την ίδια ώρα βλέπουν την αντίδραση του Δημοτικού μηχανισμού στο θέμα που δημιουργήθηκε αρχές Ιουλίου στην Απείρανθο. Όπου σε τρείς ή τέσσερις ημέρες λύθηκε.
Κι αυτό είναι το χειρότερο όλων για τους κατοίκους ενός Δήμου. Η αίσθηση ότι δεν υπάρχει ισονομία ή ίση αντίδραση. Και αυτό τους …σκοτώνει και ψυχολογικά. Ξέρουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να τρέχει παντού και να καλύπτει τα πάντα. Αναγνωρίζουν ότι έχει κενά και έλλειψη σε προσωπικό αλλά όταν βλέπουν την άμεση αντίδραση σε μία περιοχή και την «αδιαφορία» σε μία άλλη, τότε το αίσθημα αδικίας μεγαλώνει. Και αυτό είναι χειρότερο κι από την έλλειψη νερού μερικές φορές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου